Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης μετά τις 20 Αυγούστου. Ψήφος εμπιστοσύνης και τάχιστα σε πρόωρη κάλπη




Κάτι παρά πάνω από προχωρημένες είναι όπως φαίνεται στο Μαξίμου η σκέψη πως η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές αφού πλέον ήδη συζητούνται οι δύο προσφορότερες ημερομηνίες με της Κυριακές της 20ης ή της 27ης Σεπτεμβρίου να έχουν το πρόκριμα.

Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση επιθυμεί όχι απλά να πάει σε εκλογές, αφού θα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής όπως αναμένει να συμβεί κατά την ψηφοφορία που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός αλλά, επιθυμεί μάλιστα οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο δυνατό.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα δεδομένα που υπάρχουν την παρούσα στιγμή και τις διαρροές από κυβερνητικά στελέχη καθώς την Κυριακή τόνιζαν πως μέχρι και την Πέμπτη οπότε αναμένεται η εκταμίευση της δόσης των 26δισ ευρώ ο πρωθυπουργός δε θα προχωρήσει σε καμία κίνηση που να αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο «Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο και από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις».

Ουσιαστικά ακόμη και μέσα σε 25 με 30 ημέρες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να «πάει» σε ψήφο εμπιστοσύνης, να προκηρύξει εκλογές και να στήσει τις κάλπες για τη διεξαγωγή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε οκτώ μήνες.

Εφόσον τελικά η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αυτές θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη υπηρεσιακής κυβέρνησης και πληροφορίες αναφέρουν πως τα καθήκοντα πρωθυπουργού σε θα αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα δοθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απώλεια εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησης αλλά θα τηρηθεί η τελευταία φάση της όλης διαδικασίας που προβλέπει το Σύνταγμα, με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου από αυτή να προκύψει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.


Πηγή : huffingtonpost


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου