Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Βαλαβάνη από την κυβέρνηση - διαψεύδει ότι απέσυρε η ίδια χρήματα από την τράπεζα - επιστολή στον Πρωθυπουργό



Την παραίτησή της από την κυβέρνηση ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, δίνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή παραίτησης εστάλη στον Πρωθυπουργό την περασμένη Δευτέρα και σε αυτή εκφράζει την αντίθεσή της στα νέα μέτρα.

Παράλληλα, με νέα ανακοίνωσή της, την Τετάρτη, η Νάντια βαλαβάνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ Λ. Αυγενάκη περί αποδέσμευσης προθεσμιακής κατάθεσης ενόψει των capital control τονίζοντας ότι η ίδια δεν απέσυρε χρήματα από την τράπεζα.

Ειδικότερα, στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η Νάντια Βαλαβάνη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, καθώς όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας» και συνεχίζει «να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’  αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων».  Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι  οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο  αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση».

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καλώντας τον Πρωθυπουργό να απευθυνθεί στα νέα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. «Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι».

Αναφερόμενη στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής  τονίζει ότι αυτή η συγκεκριμένη λύση, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. «Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’ ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν’ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους “πάνω”», τονίζει χαρακτηριστικά.


Για τις καταγγελίες Αυγενάκη

Απαντώντας στη «φωτογραφική» καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Λ. Αυγενάκη, περί αποδέσμευσης προθεσμιακής κατάθεσης 200.000 ευρώ εν όψει των capital control, η Νάντια Βαλαβάνη τονίζει :
• Δε διαθέτω λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.

• Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση.

• Έχω χρόνια να μιλήσω με Διευθυντή υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας στο Ηράκλειο. Στην Αθήνα δεν έχω μιλήσει ποτέ.

• Όπως αναγκάστηκα να δηλώσω και στο παρελθόν μετά από συκοφαντικά δημοσιεύματα, ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι «μπλοκαρισμένα», όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου.

• Ο Πρωθυπουργός γύρισε εντελώς αιφνιδιαστικά για όλους, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο εκβιασμός μέσω παγώματος του ELA κατά την κυριακάτικη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που επέβαλλε την τραπεζική αργία σε προεκλογική περίοδο δημοψηφίσματος, φαινόταν υπερβολικός ακόμα και για τους "θεσμούς".

»Η τραπεζική αργία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 29.6.2015. Οι πολίτες που "άδειαζαν" λογαριασμούς τους στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες το έκαναν υπό το φόβο που καλλιεργούνταν κι όχι λόγω χρήσης πρωθύστερων "εμπιστευτικών πληροφοριών" και "κατάχρησης θέσης" οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

»Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μάθει τη διαφθορά ως τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων - και τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν επίσης στους κόλπους της σημερινής Κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η "σύμπτωση" (;) της διασποράς τέτοιων "ειδήσεων" σήμερα, μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας. Είναι άραγε τυχαίο;»


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου