Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις για τον Βαρουφάκη



Μετά τη Νέα Δημοκρατία, και το ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα για τα όσα αποκαλύπτονται σε χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής αναφορικά με εναλλακτικά σχέδια τα οποία «και με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», φέρεται να εκπονούσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που προέβλεπαν αλλαγή στο τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου και σεναρίου με δραχμή.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε «εφιαλτικό σχεδιασμό, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις».

«Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν», αναφέρεται και ζητείται η παρέμβαση της δικαιοσύνης «για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Ταυτόχρονα, καλείται ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση:

«Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε “σημαντικό κεφάλαιο” της διαπραγμάτευσης. Οφείλει να απαντήσει ευθέως και με ειλικρίνεια στην ερώτηση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό, για το ποιοι ήταν οι σχεδιασμοί αυτοί, αν υπήρξαν πράγματι προπαρασκευαστικές πράξεις, αν είχε αρχίσει να εκτελείται το εν λόγω σχέδιο και τελικά με ποίου εντολή αυτό εκπονήθηκε. Οφείλει, τέλος, να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια».



ikypros.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου