Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Έχει φωτιά αλλά μην ανησυχείς, έρχομαι»



Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιάννης Καλλιντεράκης μίλησε με τη σύζυγό του στο τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στον Υμηττό, όπου πήγαινε καθημερινά για περπάτημα ύστερα από επέμβαση στη μέση του. «Έχει φωτιά στο βουνό, αλλά μην ανησυχείς. Είμαι καλά και έρχομαι», της είπε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ωστόσο οι ώρες περνούσαν και ο 47χρονος δεν επέστρεφε στο σπίτι του ενώ η φωτιά στον Υμηττό γιγαντωνόταν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή του και από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ήταν αυτή η τελευταία βόλτα  του άτυχου άνδρα στον Υμηττό. Φαίνεται πως η φωτιά τον πρόλαβε. Η ταυτοποίησή του έγινε με τη μέθοδο DNA ενώ νωρίτερα η αδελφή του είχε αναγνωρίσει το ρολόι του...

«Διψούσε για ζωή, ζούσε την κάθε στιγμή, ήταν πολύ περήφανος για την κόρη του, τη λάτρευε», λέει φίλος του 47χρονου στην εφημερίδα. «Του άρεσε το περπάτημα στη φύση. Αν έκανε όπως συνήθως 10-13 χιλιόμετρα περπάτημα, θα είχε εισχωρήσει αρκετά και προφανώς δεν πρόλαβε να φύγει. Δεν ξέρω... Ήξερε να εκτιμά την επικινδυνότητα κάθε κατάστασης. Αλλά έτσι που τον ξέρω ο Γιάννης θα ήταν ικανός και να προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά και γι' αυτό να μην έφυγε. Δεν ξέρω τι να πω. Σίγουρα εγκλωβίστηκε από τη φωτιά, θυμάστε πόσο φυσούσε;»



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου