Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Επιμένει ο Λεουτσάκος: Πρέπει να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα




Την άποψή του για ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα επανέλαβε ο Στάθης Λεουτσάκος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει τη νομισματική πολιτική στα χέρια της, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται για εύκολη λύση.

«Το νόμισμα πρέπει να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Εντός ευρωζώνης δεν χωράνε, δεν επιτρέπεται άλλη πολιτική πέρα από τη σκληρή λιτότητα που οδηγεί σε πλήρη υποταγή», είπε ο κ. Λεουτσάκος, μιλώντας στον Real FM. «Η χώρα πρέπει να πάρει στα χέρια της τη νομισματική πολιτική. Οφείλουμε να την προετοιμάσουμε. Δεν λέω ότι έχω στο τσεπάκι εύκολες λύσεις και δρόμους», πρόσθεσε ο βουλευτής, που παραδέχθηκε ότι εκφράζοντας τέτοιες απόψεις είναι μειοψηφία.

«Αν πάρει η χώρα μας τη νομισματική της αυτοτέλεια θα έχει δυσκολίες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος με μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και ενίσχυση του εισοδήματος», ανέφερε ακόμη ο κ. Λεουτσάκος.

«Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί και να μεταλλαχτεί σε μνημονιακό κόμμα γιατί τότε ακυρώνεται και τότε θα αποτελέσει μία παρένθεση, θα απογοητεύσει τους πολίτες», είπε ακόμη.





Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου