Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Εικόνα διάλυσης στους ΑΝΕΛ – Πάνος Καμμένος: Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο φεύγει




Εσωκομματική αναστάτωση στους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει προκαλέσει η διαφοροποίηση τεσσάρων βουλευτών του κόμματος σε σχέση με το δημοψήφισμα, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να στέλνει σαφές μήνυμα λέγοντας πως «όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο φεύγει».

«Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει», φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις των τεσσάρων βουλευτών.
Σημειώνεται ότι άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ζητά με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής Β' Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. Την ίδια στιγμή, αντίθετα στη γραμμή των ΑΝΕΛ για υπερψήφιση του «ΟΧΙ» πηγαίνουν, μέχρι στιγμής, άλλοι τρεις βουλευτές του κόμματος. Πρόκειται για τους: Νίκο Μαυραγάνη, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Δαμαβολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως πως αναφέρει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος, «η Βουλή ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, με βάση τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και την ΕΓΓΥΗΣΗ (σ.σ τα κεφαλαία ανήκουν στον κ. Καμμένο) της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν capital controls».

«Την παραπάνω απόφαση δημοψηφίσματος ακολούθησαν δυστυχώς δύο πολύ άσχημες εξελίξεις: το κλείσιμο των τραπεζών με την ταυτόχρονη επιβολή capital controls και η μη αποδοχή της παράτασης του προγράμματος από τους δανειστές, κάτι που οδήγησε στη λήξη του στις 30 Ιουνίου», αναφέρει ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέστειλε δύο επιστολές στους θεσμούς στις 30 Ιουνίου, όπου αιτείται νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 29 δισ., αποδεχόμενος ως βάση συνέχισης διαπραγμάτευσης την τελευταία (βελτιωμένη) πρόταση των θεσμών της 28ης Ιουνίου 2015 και προτείνοντας πλέον συγκεκριμένες βελτιώσεις επ' αυτής».

«Είναι προφανές, ότι με βάση την παραπάνω πρόταση-επιστολή του πρωθυπουργού ΔΕΝ υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος, καθώς σε συνθήκες πόλωσης καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάνω σε μια πρόταση των θεσμών που η ίδια η κυβέρνηση την έχει ήδη αποδεχτεί ως βάση συνέχισης της διαπραγμάτευσης», σημειώνει ο βουλευτής.

Ο κ. Καμμένος συντασσόμενος απόλυτα, όπως αναφέρει, με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία «η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους - Ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό», ζητά «την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και την άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. με συνέπεια άμεση χρεοκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας».

 Την ίδια στιγμή, στη δήλωσή του ο Νίκος Μαυραγάνης έκανε λόγο για «νόθο δημοψήφισμα» και τονίζει:

«Παραμένω μαχητής του ΟΧΙ. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του, δηλαδή για το αν θέλει συνέχιση της υποταγής, ή για το αν αποκρούει αυτήν. Όμως, καλείται να το πράξει με το πιστόλι στον κρόταφο. Με τις δυνάμεις κατοχής σε πλήρη ανάπτυξη. Φανταστείτε ένα Δημοψήφισμα στην Ελλάδα το καιρό της Γερμανικής Κατοχής με τους έλληνες να ερωτώνται αν θέλουν τη συνέχιση της κατοχής ή όχι και το πόσο ελεύθεροι θα ήταν τότε να αποφασίσουν και να εκφράσουν ανόθευτα τη λαϊκή βούλησή τους, όπως άλλως τε επιτάσσει και σήμερα η αναλογική εφαρμογή του αρ. 52 του Συντάγματός μας. Είναι αυτονόητο ότι ο λαός ήδη εκφράστηκε τις πρώτες μέρες και πριν τα capital controls υπέρ του ΟΧΙ. Δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι τα φρούρια πέφτουν στηριζόμενα σε Δούρειους Ίππους. Όταν κάποιοι έπρεπε να φροντίζουν τη διατήρηση της ρευστότητας στη χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες, παρά τις συμβουλές μας και τις παραινέσεις μας, προέβαιναν σε καταβολές προς τους δανειστές, ναρκοθετώντας το δρόμο του ΟΧΙ.

Είναι ένα προφανές στρατηγικό σφάλμα, τόσο αυτό, όσο και η συνέχιση της διαδικασίας ενός νόθου Δημοψηφίσματος, αφού δεν εκφράζεται ελεύθερα η λαϊκή βούληση. Η πολιτική συνέχεια στη χώρα μας έχει ένα μονόδρομο. Την υπογραφή κοινής διακήρυξης από μεμονωμένους βουλευτές, από φορείς της κοινωνίας, από πολιτειακούς παράγοντες, διακήρυξη που θα είναι θεμελιωμένη στη βασική αρχή του ανθρωπισμού και σε δύο στρατηγικές, η πρώτη εκ των οποίων είναι η επιδίωξη αναδιάρθρωσης του χρέους και η δεύτερη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τούτη την ώρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ειλικρινής συστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών αποθεμάτων της χώρας στον πιο πάνω μονόδρομο για την απελευθέρωση αυτής.
Κάθε άλλη επιλογή, είναι αστήρικτη, ανεδαφική και οδηγεί για τα επόμενα 40 χρόνια στην υποδούλωση όλων μας».

Ερωτηθείς ο κ. Μαυραγάνης αν θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο τον υπουργό Οικονομικών για την απόφαση να πληρώνονται οι δανειστές, υπογράμμισε: «Δεν θεωρώ προσωπικά υπεύθυνο τον κ. Βαρουφάκη, ήταν αποκλειστικά απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης» και τάχθηκε υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινήσεις για τον «Δούρειο Ίππο» και ο βουλευτής απάντησε: «Έχω άποψη για αυτό, δεν είμαι βέβαιος για την απόδοση δόλου ή βαριάς αμέλειας, επιφυλάσσομαι να πω τα περαιτέρω αφού μιλήσει γι’ αυτά ο κ. Βαρουφάκης».

Νωρίτερα, ο βουλευτής Ηρακλείου, Κώστας Δαμαβολίτης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 της Κρήτης, αποκάλυψε ότι θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι η στάση του αυτή δε σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων.

Αλλά, όπως είπε, θεωρεί «ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης και όχι εκτός» και για το λόγο αυτό θα πάει «κόντρα» στην εκπεφρασμένη γραμμή που έχει δώσει ο πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκει.

«Η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», τόνισε ο κ. Δαμαβολίτης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το δια ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε «αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», αναρωτήθηκε, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του "ναι"», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει "ναι"».



Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου