Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Συνεχίζει τον «ανένδοτο αγώνα»



Σταυρόπουλος Λάμπρος

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συνεχίζει τον «ανένδοτο αγώνα» κατά της συμφωνίας με τους δανειστές. Μιλώντας στην διακοινοβουλευτική συνέλευση Ελλήνων της διασποράς τους είπε ότι «έρχεστε στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη στιγμή». «Η παρουσία σας και η συνδρομή σας στην πατρίδα αποτελεί ζωτικό και επιτακτικό στοιχείο υπεράσπισης όλων εκείνων των ελλήνων και του δημοκρατικού κόσμου που αγωνίστηκαν διαχρονικά», σημείωσε τονίζοντας: «Ξέρω ότι έχετε άγρυπνα τα βλέμματα σας πάνω στη χώρα και ότι αγωνιάτε για τις εξελίξεις. Θα σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της». Και πρόσθεσε: «Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου  2015, να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της συνόδου ηγετών της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης».

«Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητά τους να συζητήσουν», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες στις οποίες καλείται η Βουλή να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν και ούτε να ανταλλάξουν απόψεις».

Και πρόσθεσε: «Υποχρεώνεται μια κυβέρνηση, η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, να το φέρει προς ψήφιση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».


tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου