Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Άρχισε ο χορός των διαδόχων στη Νέα Δημοκρατία




Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία του κόμματος, οι επίδοξοι μνηστήρες για την αρχηγία της ΝΔ ένας - ένας ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα τρεις από τους επίδοξους μνηστήρες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την προεδρία του κόμματος.

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι και σε ό,τι αφορά τον ίδιο, θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του.

«Παρών» στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος δήλωσε, με γραπτή ανακοίνωσή του και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

«Ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή» ανέφερε.

Από την πλευρά το Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Βήμα FM για την επόμενη μέρα της ΝΔ και το αν θα συμπεριληφθεί κι ο ίδιος στην κούρσα της διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «Εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει θα μπορούσα να το σκεφτώ, αν θα την εκφράσω».


«Το μεγάλο ζήτημα επιμένω ότι είναι η ταυτότητα και το μέλλον της Κεντροδεξιάς σήμερα», είπε ο κ. Δένδιας για να καταλήξει: «αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Τέλος, τόνισε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά τον τιμά «αλλά πρέπει να συζητήσουμε και τι πήγε στραβά», ενώ χαρακτήρισε «ορθή» τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα με την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη και την προσπάθεια για συμφωνία».

Κλειστά χαρτιά από Κυριάκο και Ντόρα
Κλειστά κρατά μέχρι αυτήν την ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή της επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά είχε ζητήσει την παραίτησή του λέγοντας ότι και η ίδια θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Από τη στάση της κας. Μπακογιάννη θα εξαρτηθεί και η υποψηφιότητα ή μη του Κυριάκου Μητσοτάκη. 


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου