Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Έρχονται επιπλέον φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων



Μετά το “ναι” του Αλέξη Τσίπρα σε έναν έντιμο συμβιβασμό, και ύστερα απ' την κατάθεση απ΄την ελληνική πλευρά του αιτήματος για νέο πρόγραμμα μέσω του ESM οι διαδικασίες για ένα νέο μνημόνιο ξεκίνησαν.
Πλέον έχει ξεκινήσει να καθαρογράφεται το κείμενο που θα αποτελέσει το νέο μνημόνιο, με τη βοήθεια μάλιστα της γαλλικής πλευράς.
Ένα μνημόνιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
νέα έκτακτη εισφορά
αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις
περιορισμό πρόωρων συντάξεων
εισφορά υπέρ Υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,
αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων κλπ

Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες μιλούν για ένα νέο δάνειο ύψους τουλάχιστον 52 δισ με τον λογαριασμό να μεγαλώνει μέρα τη μέρα, μαζί με τα μέρα που απαιτούνται από την πλευρά των δανειστών.

Το επόμενο 48ωρο είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν παρέδωσε την τελική πρόταση. Επέστρεψε στην Αθήνα για τις τελικές διαβουλεύσεις.

Το ύψος του νέου προγράμματος για την Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σήμερα στο Euroworking Group. Πιθανότατα όπως απαιτεί το ΔΝΤ να αυξηθεί από τα 52 και να φτάσει ακόμη και τα 60-70 δισ. ευρώ.

Παρασκευή ή Σάββατο πρωί το αργότερο θα συγκληθεί και πάλι έκτακτο Eurogroup για να επισφραγίσει τα κείμενα για τα άμεσα μέτρα, αλλά και για όσα θα χρειαστεί να ληφθούν μέχρι τον Οκτώβριο

Στα μέτρα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ως τον Οκτώβριο θα περιλαμβάνονται:
νέο Ασφαλιστικό
αλλαγές στον ΦΠΑ
αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Εάν το Eurogroup πει “ναι” στα ελληνικά μέτρα και προτάσεις θα ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών. Σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουμε σε περιπέτεια. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα είναι μια πραγματικότητα και μάλλον θα συζητήσει έκτακτα μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα καθώς θα έουν ανοίξει οι πόρτες του Grexit



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου