Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς





Την παραίτησή του, «από σήμερα», από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνει προσωρινά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η παραίτηση Σαμαρά έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών που έφεραν τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και άλλα στελέχη του κόμματος του να ζητούν την παραίτηση του μετά την επικράτηση του "Οχι" στο δημοψήφισμα.

«Τον τιμά η παραίτησή του τον κ. Σαμαρά. Μετά τις εκλογές που χάσαμε είχαμε χάσει τον προσανατολισμό μας» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. «Υποστήκαμε μια χειρότερη ήττα σήμερα, γιατί το ζήτημα ήταν πολύ βαθύτερο» πρόσθεσε.

Νωρίτερα:

Η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να επικοινώνησε μαζί του το μεσημέρι του Σαββάτου και του ζήτησε να παραιτηθεί. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, λέγεται πως είπε στον τέως Πρωθυπουργό πως εάν θεωρεί ότι η ίδια δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, ευχαρίστως θα έκανε πίσω.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να της είπε ότι περίπτωση παραίτησής του κατά την δεδομένη κρίσιμη στιγμή του έθνους, δεν υπάρχει.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση αυτής της πληροφορίας, πολιτικοί συντάκτες ευρισκόμενοι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Λεωφόρο Συγγρού, επιβεβαίωσαν, επικαλούμενοι πηγές κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ότι πράγματι έγινε το τηλεφώνημα από την κα. Μπακογιάννη στη 1 το μεσημέρι Σαββάτου, «στην κορύφωση, μάλιστα, του προεκλογικού αγώνα εν όψει του δημοψηφίσματος».

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι «αφήνουμε στην κρίση κάθε σκεπτόμενου πολίτη την συγκεκριμένη πράξη της κυρίας Μπακογιάννη».

Την ίδια στιγμή, ο συμμετέχων σε τηλεοπτική συζήτηση στο κανάλι Σκάι, Νίκος Δένδιας, πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Σαμαρά, δήλωνε ότι «δίχως αμφιβολία είναι τραγωδία για την Νέα Δημοκρατία που απέτυχε, με τις τράπεζες κλειστές και με ορατό τον κίνδυνο να μείνει η χώρα εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να προασπίσει τις αρχές του ιδρυτής της Κωνσταντίνου Καραμανλή».

«Όταν ηττηθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Ιανουαρίου», συνέχισε ο κ. Δένδιας, «ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι ο Τσίπρας οφείλει την νίκη του σε επικοινωνιακούς λόγους, σε ψέματα που είπε, και ότι όταν αυτά αποκαλυφθούν, η Νέα Δημοκρατία θα δικαιωθεί».

«Ε, δεν μπορούμε και τώρα, πάλι να πούμε τα ίδια», τόνισε ο κ. Δένδιας, ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσα, αύριο κιόλας, διαδικασίες «να αποκτήσει πάλι η ΝΔ τη χαμένη της φωνή».

Από την πρώτη μέρα της ήττας του κόμματος στις εκλογές Ιανουαρίου, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε προκήρυξη συνεδρίου για εκλογή νέου αρχηγού.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου