Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Συντάξεις: "Σφαγή" τον Σεπτέμβριο – Έρχεται τριπλή μείωση



Θα μοιράσουν... εγκεφαλικά τα ασφαλιστικά ταμεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις συντάξεις που θα δώσουν σε 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Το ποσό που θα πάρουν στα χέρια τους οι συνταξιούχοι θα έχει υποστεί τριπλή μείωση λόγω των αλλαγών στις κρατήσεις βάσει μνημονίου.
Ουσιαστικά λόγω αδυναμίας είσπραξης των επιπλέον εισφορών ασθενείας από την 1η Ιουλίου τα Ταμεία θα κάνουν τις κρατήσεις μαζεμένες (για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο) από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου και έτσι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αρκετά μικρότερο ποσό από αυτό που υπολογίζουν.

Από εδώ και πέρα αρχίζει να εφαρμόζεται η αύξηση της εισφοράς ασθενείας στο 6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές.

Σε ό,τι αφορά στα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι τον Σεπτέμβριο αυτή θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την “Ημερησία”, ένας συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ - ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου