Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ο Έλληνας έρμαιο των παράνομων ενεργειών εισπρακτικών εταιριών ακόμα και τώρα



Γιάννης Αθανασίου

Η χώρα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, η ταμειακή ρευστότητα έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και οι πολίτες ξεφτιλίζονται για ώρες στις ουρές των ΑΤΜ για να πάρουν λίγα χρήματα τα οποία θα τους βοηθήσουν όχι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που έχουν μαζευτεί πολλές αλλά για να καλύψουν τα αναγκαία για την καθημερινότητα.

Παρά αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση μερικοί συνεχίζουν την άθλια τακτική τους εναντίον των πολιτών που υποφέρουν και αναφέρομαι στις γνωστές σε όλους μας εισπρακτικές εταιρίες.

Σήμερα το μεσημέρι ναι καλά ακούσατε το μεσημέρι είχα επισκεφτεί φιλικό σπίτι και ήμουν μάρτυρας τηλεφωνήματος εισπρακτικής εταιρίας για οφειλή ποσού 1000 ευρώ.

Γνωρίζουν όλες οι χώρες της γης ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην χώρα και στους πολίτες αυτής της χώρας αλλά οι μόνες που αδιαφορούν είναι ορισμένες γιατί δεν είναι όλες εισπρακτικές εταιρίες που συνεχίζουν το εκβιαστικό έργο τους.

Η αθλιότητα όμως δεν είναι στο ότι αδιαφορούν παντελώς για τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών αλλά στο ότι για να εκβιάσουν τηλεφωνούν ακόμα και στην εργασία όσων είναι ακόμα τυχεροί και εργάζονται. Φυσικά  αυτό απαγορεύεται και έχουν ποινικές ευθύνες όσες εισπρακτικές το επιχειρούν αλλά βρίσκουν δήθεν δικαιολογία ότι δεν έχουν άλλο νούμερο για να επικοινωνήσουν και αυτή την δικαιολογία την χρησιμοποιούν μέχρι να καταλάβουν ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται να καταθέση μήνυση σε βάρος τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και ως αυτήκοος μάρτυρας εγώ άκουσα την κοπέλα τηλεφωνήτρια η οποία δηλώνει συνεργάτης κάποιου δικηγορικού γραφείου και αυτό είναι αλήθεια αλλά όσο έχει η κόρη μου 20 χρονών νομικές γνώσεις άλλο τόσο έχει και η συνεργάτης τηλεφώνησε στο προσωπικό τηλέφωνο του οφειλέτη αφού π ρώτα όμως είχε τηλεφωνήσει παράνομα στην εταιρία που εργάζεται και τις είπαν ότι δεν ήταν εκεί.

Η οφείλετηςείχε προειδοποιήσει την ίδια κοπέλα πρό διμήνου να μην ξαναπάρει τηλέφωνο στην εταιρία της καθότι διαθέτει όλα τα προσωπικά της τηλέφωνα και διευθυνσεις και μάλιστα της είχε δώσει το τηλέφωνο του δικηγόρου της για να μιλάει αποκλειστικά με τον ίδιο και να μην την ξαναενοχλήσει.

Η συνεργάτης μίλησε με τον δικηγόρο και επειδή όπως είπε είχε να μιλήσει πάρα πολύ καιρό μαζί του έριξε και πάλι ένα γύρο παράνομων τηλεφωνημάτων στην εργασία του οφειλέτη μέχρι να τον πάρει στο προσωπικό του τηλέφωνο το οποίο γνωρίζει απο την αρχή και χωρίς να σεβαστεί την επιθυμία του να μιλάει μόνο με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του χωρίς να ενοχλεί παράνομα στην δουλειά του.

Μάλιστα χωρίς να σέβεται κανένα και τίποτα προχώρησε τον εκβιασμό της λέγοντας ότι θα στείλει διαταγή πληρωμής στην διεύθυνση της εργασίας του οφειλέτη για να τον ξεφτιλήσει γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ποινικά κολάσιμο και απαγορεύεται και μάλιστα είπε ευθαρσώς ότι εάν κάνει μήνυση ο οφειλέτης θα πούνε και αυτή στο δικαστήριο ότι χρωστάει και δεν ξέραμε άλλη διεύθυνση λέγοντας εν γνώση τους δηλαδή ψέματα ενώ έχουν τα πλήρη στοιχεία κατοικίας και τα προσωπικά του τηλέφωνα.

Φυσικά ο οφειλέτης γνωρίζοντας ότι καμία εισπρακτική εταιρία δεν επιτρέπεται να ενοχλεί στην εργασία κανενός και να στέλνει δικόγραφα στο χώρο εργασίας με σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψη του οφειλέτη για να πετύχει εκβιασμό κατέφυγε στον δικηγόρο του για να προστατευτεί από τις άθλιες ορέξεις της συγκεκριμένης κακού δείγματος εισπρακτικής εταιρίας.

Το όνομα της κοπέλας συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου καθώς και το τηλέφωνο που πρίν απο αυτό είχαν προηγηθεί και άλλα τρία αναπάντητα με απόκρυψη επίσης παράνομο είναι στην διάθεση μας γιατί σκεφότμαστε να μαζέψουμε καταγγελίες για τέτοιες συμπεριφορές και να τις στείλουμε στον εισαγγελέα διότι οι ημέρες που διανύουμε και οι καταστάσεις που εχουν δημιουργηθεί στα σπίτια μας χρειάζονται την άμυνα μας για να μην γίνουμε έρμαιο στις παράνομες ορέξεις και τους εκβιασμούς του οποιουδήποτε κακόβουλου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου