Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κοδέλας (ΣΥΡΙΖΑ): Θα καταψηφίσω και θα παραιτηθώ




«ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ»

Την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή την Τετάρτη και να παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωστοποιεί με ανακοίνωση - δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας.

Ο κ. Κοδέλας τονίζει πως η χώρα με τη συμφωνία αυτή θα αποκτήσει περισσότερους φτωχούς και περισσότερα λουκέτα και προσθέτει:
«Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής».
«Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη», αναφέρει ο βουλευτής και προσθέτει: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και η οποία θα με συνοδεύει».
Ο Δημήτρης Κοδέλας που είχε επιλέξει την προηγούμενη εβδομάδα να μην παραστεί στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση του Ευκλ. Τσακαλώτου να διαπραγματευτεί όπως και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για την κυβερνητική λειτουργία λέγοντας ότι στους έξι μήνες λιγοστές φορές το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα λειτούργησαν συλλογικά.
Ο ίδιος αφού ευχαριστεί τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν προαναγγέλλει την παραίτησή του γράφοντας «σύντομα, ύστερα από 3 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή», τονίζοντας ότι μέχρι τότε έχει υποχρέωση να ψηφίζει όχι «σε ό,τι μετατρέπει τη χώρα σε ειδική ζώνη φτώχειας και λεηλασίας».



Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου