Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ η ΟΧΙ στο δημοψήφισμα



Κώστας Βουκελάτος

Θυμόμαστε όλοι ότι ο Τσίπρας στις 30 Ιουνίου έστειλε επιστολή αποδεχόμενος την πρόταση Juncker και μετά ξαφνικά τι; Αναξιόπιστος και ανεξέλεγκτος ο πρωθυπουργός μετά το διάγγελμα είπε όχι στην πρόταση που πριν από λίγο είχε αποδεχθεί.

Ποιος σοβαρός πολιτικός και ειδικά πρωθυπουργός μιας χώρας εμπαίζει έτσι την Ευρώπη λέγοντας ναι στην αρχή και μετά από μερικές ώρες όχι εκθέτοντας και τον εαυτό του και βάζοντας σε κίνδυνο την χώρα του; Συμπεριφέρεται έτσι μόνο αυτός που παίζει πολιτικό παιχνίδι για όφελος δικός του και για το πολιτικό του μέλλον παίζοντας στα ζάρια μια χώρα και τον λαό της.

Ο Τσίπρας μετά τις εξελίξεις τις οποίες επεδίωξε για δικούς του σκοπούς (δραχμή, απομόνωση και έξοδο από το ευρώ) υπέγραψε και το κλείσιμο των τραπεζών γιατί ρευστότητα μηδέν, κάνοντας έτσι μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στην χώρα, στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό, στον οικογενειακό προγραμματισμό και μόλις είδε ότι δεν του βγαίνει το σχέδιο και έχει δημιουργήσει κοινωνική έκρηξη  έκανε μια κωλοτούμπα ζητώντας να συμφωνήσει με το σχέδιο των δανειστών για το οποίο είχε πει στην αρχή ΝΑΙ και μετά ΟΧΙ και αυτό ήταν και το τέλος του ως διαπραγματευτή για τους Ευρωπαίους.

Ο Τσίπρας είναι πλέον αναξιόπιστος στην Ευρώπη και δεν μπορεί να συνεχίσει την όποια διαπραγμάτευση και ειδικά να τολμήσει να ζητήσει τίποτα λιγότερο από τα σκληρότερα μέτρα που οι ενέργειες του έχουν επιφέρει για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Κατά την γνώμη του Τσίπρα με ένα ΟΧΙ νομίζει ότι θα αποκτήσει λαϊκή επιβεβαίωση και θα είναι και πάλι τόσο δημοφιλής όπως ξεκίνησε αλλά πλανάται πλάνην οικτράν γιατί έχει πάρει την κατηφόρα με το όποιο αποτέλεσμα της Κυριακής.

Πράγματι δύο είναι οι επιλογές του Τσίπρα ο οποίος μας οδήγησε σε ένα δημοψήφισμα που δεν έχει νόημα γιατί δεν υπάρχει πλέον διαπραγμάτευση και ότι ξεκινήσει την Δευτέρα θα είναι εκ του μηδενός, με ΝΑΙ φεύγει εντελώς με ΟΧΙ παραδίδει την κυβέρνηση σε μια κυβέρνηση σοβαρών ανθρώπων εθνικού σκοπού για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι η πρόταση της Ελλάδος για νέα χρηματοδότηση ακυρώνει την πρόταση Juncker τα 9,5 δισεκ.
Το τρίτο δάνειο που έρχεται προς την Ελλάδα με νέα πρόταση θα περιλαμβάνει 15 δις στα επόμενα 2,5 χρόνια.

Έτσι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εξελίξεις που έρχονται την Δευτέρα είτε με ΝΑΙ, είτε με ΟΧΙ θα βρεθεί αντιμέτωποι με 15 δις. νέα μέτρα και αυτό είναι κληρονομιά των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων του Τσίπρα και της ομάδας του.

Για τον λόγο αυτό η ΝΑΙ η ΟΧΙ η Γερμανία έχει θέσει veto αναφέροντας ότι με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουν καμία διαπραγμάτευση και χωρίς τους Γερμανούς πως θα υπάρξει συμφωνία;

Οπότε με ΝΑΙ έρχονται νέα αναγκαστικά μέτρα λόγω της διαχείρισης ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ανοίξουν οι τράπεζες έως τον Σεπτέμβρη, με ΟΧΙ χάνουμε την όποια ελπίδα μας ως χώρα και λαός για ένα σίγουρο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας διότι ο Τσίπρας και η ομάδα του θα μας οδηγήσουν στην ολοκληρωτική καταστροφή με έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ απομονωμένοι με κίνδυνο της εθνικής μας ασφάλειας.

Και θεωρώ τέλος πιθανό έως σίγουρο μιλώντας με οικονομολόγους ότι αναγκαστικά θα επιβληθεί και ένα κούρεμα του 30% για να επιβιώσουν οι τράπεζες και η χώρα και αυτό είναι επίσης κληρονομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αυτά μας δημιούργησε το ΝΑΙ η το ΟΧΙ στηριζόμενο σε μια συμφωνία που δεν υπάρχει πλέον και ότι και να υπερισχύσει την Κυριακή η αλήθεια είναι ότι έρχεται μια καινούργια συμφωνία χειρότερη και κερασμένη από τον Τσίπρα και τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου