Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου



Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, σε Νεάπολη, Σπαθοβούνη Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας, και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

Στη Νεάπολη, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.
Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου, πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.

Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και τα γύρω χωριά καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων. Χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Η Νεάπολη έμοιαζε με νεκρή πολιτεία χθες βράδυ, ενώ μόνο ένα καφενείο ήταν ανοικτό και από την μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα.

Παράλληλα, οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.



Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου