Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το υπουργικό γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες - τρικομματική η κυβέρνηση




Για πολιτική γάγγραινα μίλησε ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος θεωρεί βέβαιες τις εκλογές και παρατηρεί ότι 9 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει δείξει αριστερό προφίλ.

Την έντονη αντίδραση του Ποτάμιου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, ότι το υπουργικό συμβούλιο, γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, από το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία προκηρύχθηκε και το δημοψήφισμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, του ζητήθηκε να περιφρουρήσει τις τράπεζες η αστυνομία η οποία όπως είπε ήταν ήδη σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Ο κύριος Πανούσης αποκάλυψε ακόμη ότι η αστυνομία ήταν έτοιμη ακόμα και για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Επιπλέον, έκανε λόγο και για «τρικομματική κυβέρνηση», σχολιάζοντας τις διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως ανέφερε «βλέπει» εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο, άλλο κέντρο εξουσίας» ανέφερε ο κύριος Πανούσης, ο οποίος έκανε λόγο για "πολιτική γάγγραινα", εξηγώντας ότι  «ή πρέπει να αλλάξει ο κύριος Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, διευκρινίζοντας:

«Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, προσθέτοντας πάντως ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.

Τέλος ο υπουργός άφησε την δική του αιχμή σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση:
«στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Πανούσης.


.skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου