Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το χθεσινό πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας



Στο κείμενο συμπερασμάτων του άτυπου πολιτικού συμβουλίου τονίζεται ότι "το πολιτικό συμβούλιο με τη διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση".
Ακόμη στη συνεδρίαση τα στελέχη της ΝΔ επανέλαβαν ότι "ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία γιατί δεν έχει εντολή για ρήξη, έχει εντολή για εξεύρεση βιώσιμης συμφωνίας, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών".

Ακόμη σημειώνεται ότι "ο πρωθυπουργός έχει την κύρια ευθύνη να φέρει γρήγορα τη συμφωνία. Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, και ιδιαίτερα των συνταξιούχων, και να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, όπως οι ίδιοι έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν".

"Το πολιτικό συμβούλιο αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά  στην πατρίδα και στην παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη" υπογραμμίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου συζητήθηκε και ο προσδιορισμός του χρόνου της διεξαγωγής των διαδικασιών διαδοχής με ένα εκ των στελεχών να προσδιορίζει ως κατάλληλο χρόνο τα μέσα φθινοπώρου και αφού προηγηθεί η διοργάνωση εθνικής συνδιάσκεψης, ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη απόφαση καθώς όλοι τόνισαν ότι εκείνο που προέχει είναι η χώρα.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπου θα μιλήσει για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος, ενώπιον των βουλευτών του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφτηκε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του και είχαν συνάντηση διάρκειας μιας ώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Δεν συζήτησαν τα εσωκομματικά ωστόσο και οι δυο πλευρές επισημαίνουν την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης.


Θοδωρης Δαφέρμος


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου