Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Στην Κίνα ο Παναθηναϊκός




Στην Κίνα θα βρεθεί το Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ευρωλίγκα κόντρα σε ομάδες από τη χώρα της Ασίας!

Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στην Κίνα. Της πιο επιτυχημένης ομάδας αυτό τον αιώνα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά!

Οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης θ’ αντιμετωπίσουν τους Zhejiang Lions στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα παίξουν κόντρα στους Guangdong Tigers. Φυσικά, στόχος της Ευρωλίγκας είναι ν’ αυξήσει το ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ στη συγκεκριμένη αγορά.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Η πιο επιτυχημένη ομάδα της Turkish Airlines Euroleague αυτόν τον αιώνα, ο Παναθηναϊκός, θα επιστρέψει στην Κίνα για δύο συναρπαστικά παιχνίδια αυτό το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του Euroleague Basketball World Tour 2015. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους Zhejiang Lions στις 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη Hangzhou και δύο μέρες αργότερα θα τεθεί αντιμέτωπος των Guangdong Tigers στην πόλη Macau.

Τα παιχνίδια στην Ασία, ως μέρος της παγκόσμιας περιοδείας, δίνουν συνέχεια σε  μια αυξανόμενη παράδοση της Euroleague όπου ομάδες της διοργάνωσης παίζουν αγώνες στη συγκριμένη ήπειρο. Από το 2007 οι CSKA Moscow, Real Madrid, FC Barcelona, Alba Berlin και Benetton Treviso έχουν επίσης παίξει εκεί. Αυτή θα είναι η δεύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κίνα καθώς έκανε το ντεμπούτο του εκεί το 2013, όταν και αγωνίστηκε κόντρα στους Foshan Long Lions.

Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κίνα ενισχύει την παρουσία της Euroleague στην Ασία μέσω συμφωνιών με την εταιρεία Oceans Marketing, η οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διαχείριση της Euroleague Basketball Asia Tour, καθώς και με τον «γίγαντα» των  ΜΜΕ, την εταιρεία ΗΒΝ (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.), η οποία πρόσφατα προσχώρησε σε μια 15-ετή συμφωνία, έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης στους αμέτρητους φίλους του μπάσκετ στην Κίνα και ακόμη πιο μακριά.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Παναθηναϊκός συνδέεται με τους φιλάθλους από την Ασία εντός κι εκτός παρκέ, καθώς έχουμε ξεκινήσει μια μακροχρόνια σχέση ώστε να μοιραστούμε την αξία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ εκεί”, δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου και συνέχισε: "Το Euroleague Basketball World Tour δεν είναι μόνο για να δείξουμε τα αστέρια μας και το ιδιαίτερο στιλ μας, αλλά και για να χτίσουμε και γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς και θα είναι συναρπαστικό να το δούμε αυτό στην Χανγκζού και για πρώτη φορά στο Μακάου”.

O Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε: “Αυτό θα είναι το δεύτερο μας ταξίδι στην Κίνα και νοιώθουμε πολύ καλά. Βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους στο πρώτο μας ταξίδι εκεί, με αρκετές δημιουργικές ιδέες για το μπάσκετ.

Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσουμε τη Euroleague, έναν κορυφαίο οργανισμό, σε μια μεγάλη αγορά και να έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην Κίνα. Σίγουρα, όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού θα καταβάλουμε τα δυνατά μας ώστε να έχουμε μια πολύ αποδοτική εμπειρία. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε ένας από τα πιο πετυχημένα club στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι κι επίσης συνεργαζόμενοι σε μια τόσο σπουδαία προσπάθεια που φέρνει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ πιο κοντά”

Από μέρους του ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι εμείς, ο Παναθηναϊκός, ένα από τα πιο πετυχημένα clubs στην Ευρώπη θα εκπροσωπήσουμε τη Euroleague στην Κίνα. Θα είναι μια εξαιρετική συνεργασία και ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό σε μια χώρα με δισεκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγαπούν το μπάσκετ.

Το ξέρω καλά γιατί έχει παίξει στην Κίνα. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι-αθλητές, προπονητές, υπάλληλοι-που συμμετέχουν στη Euroleague θα πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τόσο εξαιρετικές ενέργειες με στόχο να προωθήσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.”

Ο πρόεδρος της OCEANS Sports & Entertainment Inc. Σότο Ζου δήλωσε: “Για τρίτη χρονιά το  Euroleague Basketball Asia Tour θα φέρει ενθουσιασμό στους αφοσιωμένους φίλους του μπάσκετ. Μέσω της εμπειρίας μας, η OCEANS θα προσφέρει μια εντυπωσιακή και αξέχαστη εμπειρία σε θεατές και αθλητές

Εύχομαι στον Παναθηναϊκό ένα εξαιρετικό ταξίδι και ελπίζω να κρατήσουν φανταστικές αναμνήσεις από την Κίνα, με την επιστροφή τους σπίτι. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο παρκέ”.

Το πλαίσιο των αγώνων επίδειξης, ο Παναθηναϊκός θα λάβει μέρος σε δραστηριότητες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες θα επισκεφθεί η ομάδα, μεταξύ αυτών το One Team, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Euroleague, το οποίο έχει ήδη γνωρίσει επιτυχία στην Κίνα, χάρη στη συμμετοχή της FC Barcelona την περασμένη σεζόν και Real Madrid την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός είναι έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης –δεύτερος σε κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού- έχει κερδίσει πέντε τίτλους από το 2000, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ενώ καμία άλλη δεν έχει κερδίσει περισσότερους από το 1988 όταν και ξεκίνησαν τα Final 4. Τους “πράσινους" θα οδηγήσει νέος του προπονητής, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, ο θρυλικός Δημήτρης Διαμαντίδης (πρώτος σε ασίστ κλεψίματα στο θεσμό) ο ιπτάμενος Τζέιμς Γκιστ και οι ανερχόμενοι αστέρες, Νίκος Παππάς και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Οι Zhejiang Guangsha Lions είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην κινεζική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τερμάτισαν έβδομοι στην κανονική περίοδο 2014-15 με ρεκόρ 27-11. Η άφιξη Τζέρεμι Πάργκο θα τους ενισχύσει πολύ επερχόμενη σεζόν. Οι Zheng Wang και Zhijie Ling είναι οι καλύτεροί τους παίκτες. Οι Zhejiang έχουν εμπειρία με ομάδες Euroleague, αφού ήταν ο πρώτος αντίπαλος για την ομάδα FC Barcelona στην περιοδεία της περασμένης σεζόν.

Οι Guangdong Southern Tigers κέρδισαν την κανονική περίοδο 2014-15 της CBA με ρεκόρ 34-4 προτού πέσουν στα ημιτελικά με τους Beijing Ducks. Οι Guangdong έχουν τον δικό τους τοπικό σούπερ σταρ τον Yi Jianlian, ο οποίος είχε κατά μέσο όρο 27,6 πόντους και 10,8 ριμπάουντ σε 46 παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Ιδρύθηκαν το 1993, Guandong και ήταν η πρώτη μη-κρατική επαγγελματική ομάδα μπάσκετ στην Κίνα.

Το Euroleague Basketball World Tour έχει δει ομάδες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες σε τέσσερις ηπείρους ώστε να ευχαριστήσουν τους οπαδούς και να αλληλεπιδρούν με τις τοπικές κοινωνίες. Εκτός από την επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κίνα, περιοδεία το επόμενο φθινόπωρο θα κάνουν στις ΗΠΑ οι ομάδες της Euroleague, Maccabi Tel Aviv και EA7 Emporio Armani σε Σικάγο και Νέα Υόρκη.  Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Real Madrid θα αντιμετωπίσει τους Boston Celtics στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του Euroleague Basketball World Tour θα ανακοινωθούν σύντομα.



gazzetta.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου