Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ρουκέτες Λαφαζάνη: «Το "όχι" δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι" σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια



Όχι σε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, να μην μετατραπεί "το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό "ΝΑΙ", σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια", λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη νέα συμφωνία, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης με ομιλία του σε συνέδριο για το φυσικό αέριο έσπευσε να διαφοροποιηθεί έναντι ενός νέου προγράμματος που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.
"Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα μια συμφωνία με τους «θεσμούς».Θέλουμε μια συμφωνία, όμως, που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας και να ανοίγει παράθυρα για μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση.Δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο", τόνισε ο κ. Λαφαζάνης στέλνοντας μήνυμα προς την Ε.Ε.:
"Θέλω να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις: η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο.
Η Ελλάδα επίσης δεν βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» ούτε βρίσκεται υπό εκτέλεση, έτοιμη να αποδεχθεί τα όποια τετελεσμένα της προσφέρουν όσο καταστρεπτικά και αν είναι.
Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη «θανατική» τους καταδίκη.
Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι που σκέπτονται έτσι, είναι οι κύκλοι εκείνοι που ετοιμάζονται να γράψουν ξανά, με μεγάλο θύμα την Ελλάδα, την πιο μαύρη ίσως σελίδα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο.
Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο επιλογή για το μέλλον της: να δεχθεί μια απαράδεκτη συμφωνία με τους «θεσμούς»", είπε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.
Ο υπουργός επιδίωξε να παρουσιάσει εναλλακτική πορεία για την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση της Ε.Ε. για Grexit: "Αντίθετα, έχουμε ως χώρα πολλές επιλογές.
Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές που έχουμε είναι δύσκολες και δύσβατες.Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού μας.Αυτή την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ.Όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο και δάκρυα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική."
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ έστειλε και μήνυμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ: "Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια".
Τέλος ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί καμία δημόσια ενεργειακή επιχείρηση διευκρινίζοντας, όμως, πως είναι ευπρόσδεκτες ιδιωτικές επενδύσεις στους ενεργειακούς κλάδους.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου