Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ποιοι είναι οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ που απειλούν να καταψηφίσουν





Χαϊκάλης, Κατανάς, Μαυραγάνης και Ξουλίδου φέρονται έτοιμοι να διαφοροποιηθούν από την γραμμή Καμμένου - Στα τέσσσερα στελέχη των ΑΝΕΛ κρίνεται η συνοχή του κόμματος - Προσπάθεια να τους μεταπείσει καταβάλλει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Οριακό είναι το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τέσσερις βουλευτές να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους Παύλο Χαϊκάλη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκο Μαυραγάνη και Χαρίσιο Κατανά που κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τάχθηκαν κατά της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές. Η διαφοροποίηση των τεσσάρων βουλευτών ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να διακόψει την συνεδρίαση και να ζητήσει εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικών ελιγμών προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις.

Πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα οι δύο από τους τέσσερις βουλευτές δείχνουν ότι θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα δώσουν τελικώς την έγκρισή τους στην κυβέρνηση προκειμένου να υπογράψει την νέα συμφωνία με τους «θεσμούς».

Καμμένος: Εγώ θα στηρίξω την συμφωνία για να μην διαλυθεί η χώρα

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είπε ότι δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία και πως οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ωστόσο επισήμανε την κρισιμότητα των στιγμών και πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ιδιαίτερα φορτισμένο ύφους τους είπε «δεν σας λέω τι να κάνετε. Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε κατά συνείδηση. Σας λεω όμως ότι εγώ θα στηρίξω την συμφωνία γιατί δεν μπορώ να αφήσω την χώρα να διαλυθεί».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου