Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μεγάλη ζημιά στον τουρισμό "Χάνονται καθημερινά 50.000 κρατήσεις"



Τις μεγάλες επιπτώσεις για τον τουρισμό στην χώρα μας, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το κλείσιμο των τραπεζών, το καθεστώς γενικευμένης αβεβαιότητας και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων, αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Τα χτυπήματα στο τουριστικό προϊόν είναι συνεχή.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, αποκάλυψε ότι κάθε μέρα δεν μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων 50.000 κρατήσεις εξαιτίας των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων.

Με δεδομένο ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αποτελούν το 20% επί του συνόλου μέσα στη χρονιά, το πλήγμα θα είναι ισχυρό για τον ελληνικό τουρισμό με προφανείς επιπτώσεις και στην απασχόληση αν χαθούν οριστικά οι εν λόγω κρατήσεις για τη χώρα μας.

Παράλληλα, αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ακυρώσεων, με το μεγαλύτερο κύμα να καταγράφεται σε ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας. Από τον εσωτερικό τουρισμό οι κρατήσεις έχουν, σχεδόν, μηδενιστεί.

Την ίδια ώρα, ανακόπτεται η θετική πορεία των εξαγωγών. Περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ είναι οι απώλειες των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ως αποτέλεσμα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο οι εξαγωγές θα μειωθούν κατά περίπου 7% και οι εισαγωγές κατά 28%.

Ελλείψεις, αναμένονται να εμφανιστούν αρχικά σε μηχανήματα και ανταλλακτικά και στη συνέχεια σε νωπά τρόφιμα, κυρίως εισαγόμενα κρέατα και τυροκομικά προϊόντα.


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου