Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Το 2% στην κοινωνία -ο Λαφαζάνης- κάνει επίδειξη δύναμης με τρότσκες και εθνομηδενιστές!



Ως η προτελευταία πράξη του εσωκομματικού «δράματος» του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται από πολλούς η ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνει πυρετωδώς για τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δημιουργία της ιστοσελίδας iskra που απηχεί τις θέσεις της Πλατφόρμας, γράφει το newsbeast.

Η ανοιχτή συγκέντρωση στο κλειστό του Πανελληνίου λαμβάνει χαρακτήρα «μανιφέστο» για τους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον τελευταίο σύμφωνα με συνεργάτες του να ετοιμάζει εκτός των άλλων μία αναλυτική παρουσίαση της επόμενης ημέρας της ρήξης σε περίπτωση μη υπαναχώρησης των δανειστών, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο έντονη «αυτονομιστική» χροιά στην εκδήλωση.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προετοιμασίες και η κινητοποίηση για την εκδήλωση της Δευτέρας είναι πυρετώδεις στις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς στόχος των ιθυνόντων είναι η μαζική προσέλευση κόσμου ως επίδειξη δύναμης προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη λαμβάνουν υπόψη τους τα σενάρια για «εκλογικό αιφνιδιασμό» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, με τη μη συμπερίληψή τους στις εκλογές λίστες και επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμοι διά πάν ενδεχόμενο.

Η «κατάπαυση πυρός» μεταξύ των διαφωνούντων και του Μεγάρου Μαξίμου είναι προσωρινή, καθώς είναι εκπεφρασμένη η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την διασφάλιση της ευρωπαϊκής προσήλωσης της χώρας και της αποφυγής του Grexit και σε καμία περίπτωση δεν έχει συντελεστεί άμβλυνση του συγκρουσιακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Προς επίρρωση τούτων, στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη παρατηρούν προσεκτικά κάθε μέρα δηλώσεις και διαρροές στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως οι σαββατιάτικες του Νίκου Παππά και του Αλέκου Φλαμπουράρη, με τις οποίες εμμέσως προαναγγέλλεται η ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος σε περίπτωση που δεν συμβιβαστούν με την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης που είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη παρά τα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, η εκδήλωση της Δευτέρας λαμβάνει και έντονο εκλογικό χαρακτήρα, καθώς διαμορφώνεται το πλαίσιο για μία πρώτη προσέγγιση των 30 και πλέον διαφωνούντων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκτός των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Νταβανέλου, στο κλειστό του Πανελληνίου θα μιλήσει και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Και εδώ έχει ένα ενδιαφέρον. Ο Αντώνης Νταβανέλος και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου είναι τροτσκιστές, γνωστοί εθνομηδενιστές, με απέχθεια στην Ελλάδα, στο ελληνικό, στο έθνος, στην πατρίδα. Με αυτούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιλέγει να συμπορευτεί. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που το παίζει πατριωτική αριστερά, χέρι χέρι με τα πνευματικά τέκνα του Άγι Στίνα.

Την ίδια ώρα πάντως συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι το χάσμα καθημερινά μεγαλώνει και σε περίπτωση επανάληψης για τρίτη φορά του «Όχι» στις 18 Αυγούστου, όταν στοχεύει η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στο Βουλή η τελική συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο πακέτο βοήθειας, δεν αποκλείουν να συνοδευθεί από τη διαγραφή των «ανταρτών» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο του κόμματος.

Η τελευταία πράξη πάντως της μετωπικής σύγκρουσης, είτε υπάρξουν διαγραφές από την ΚΟ είτε όχι, αναμένεται να δοθεί στο ανοιχτό Συνέδριο που έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας για το Σεπτέμβριο, στο οποίο θα προσέλθει με κεντρική και αδιαπραγμάτευτη θέση την ευθυγράμμιση του «κομματικού» ΣΥΡΙΖΑ με τον «κοινωνικό», σε μία προσπάθεια δημιουργίας στιβαρής κοινωνικής βάσης στο κόμμα της Κουμουνδούρου.



Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου