Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τουσκ: To παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώνει




Σκληρό μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια διαμηνύει. Η Σύνοδος Κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει «μαγική λύση». Δεν είναι το τελευταίο βήμα, η τεχνική επεξεργασία θα γίνει από τους ΥΠΟΙΚ.

Τουσκ: To παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώνει

Σκληρό μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο Ντ. Τουσκ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Όπως είπε τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.

Το παιχνίδι του δειλού (game of chicken) πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών, γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό.

Όπως τονίζει, στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεων μας. Να φύγουν οι ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαγική λύση.

Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα. Δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση. Αυτό είναι δουλειά των υπουργών οικονομικών, τονίζει.

«Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ που αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά.



Πηγή : euro2day.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου