Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει μόνο τον Τσίπρα, ο Βαρουφάκης; Δημοσίευμα ΚΟΛΑΦΟΣ από τους FT


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από  την κυβέρνηση, αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμα, με τίτλο «Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα, την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ.Βαρουφάκης απείλησε να αποχωρήσει και να πάρει μαζί του μια ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ ,μετά την πρόταση του κ.Τσίπρα – με την προτροπή αρκετών υψηλόβαθμων Ευρωπαίων πολιτικών – ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Οι FT σημειώνουν, ότι αν και ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαμορφώσει μια λίστα αξιόπιστων προτάσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αμέλησαν τους 20 με 30 δυνητικούς αντάρτες στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ορισμένα μέλη του ΣΥΡΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός θα συμφωνήσει σε αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων που θα μοιάζουν με τα μέτρα λιτότητας που είχαν καταδικάσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση ως "βάρβαρα" και "απαράδεκτα", σημειώνουν οι FT.

Και όλα αυτά, ενώ ένα νέο θρίλερ παίζεται στις Βρυξέλλες, με τους εταίρους να προτείνουν νέα μέτρα και την ελληνική κυβέρνηση να τα απορρίπτει.


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου