Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Eurogroup: Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση. 'Ρεαλιστική η πρότασή μας'



Σύνολο εγγράφων που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους θεσμούς, στάλθηκε στο Eurogroup και μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας. Στην δική της πρόταση επιμένει η Κυβέρνηση

Ένα σύνολο εγγράφων που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους θεσμούς στάλθηκε στο Eurogroup και μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας, τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές.

Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε δικό της έγγραφο έγγραφο ως βάση για συμφωνία.

Οι υπουργοί (Οικονομικών) θα μελετήσουν τώρα αυτό το έγγραφο "για να δουν εάν μπορεί να γίνει αποδεκτό", δήλωσε ο αυστριακός υπουργός στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν στο News247 ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στις προτάσεις, τις οι οποίες οι θεσμοί είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες μέρες.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι η ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις αλλαγές στο ελληνικό κείμενο είναι η εξαίρεση των νησιών από τις αλλαγές στον ΦΠΑ.



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου