Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Στο πρώτο Eurogroup μου είπαν 'Forget It Yanis'



Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία, σε ομιλία του με θέμα "Το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ" στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στο Βερολίνο και μίλησε για τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές που είχε με τους πιστωτές από την πρώτη κι όλα στιγμή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με ένταση για την κατηγορηματική άρνηση των Θεσμών να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια σχετικά με θέματα στα οποία τόσο οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν και για τα οποία έχει εξουσιοδοτήσει του Έλληνες πολιτικούς ο ελληνικός λαός. Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης η απάντηση του έλαβε ήταν "Forget It Yanis".
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην και στα αίτια της κρίσης και, χρησιμοποιώντας την ιστορία του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα, τόνισε ότι τζιτζίκια υπάρχουν παντού, όπως και μυρμήγκια και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κρίση, τα τζιτζίκια βρήκαν ασφαλές καταφύγιο, ενώ τα μυρμήγκια εκλήθησαν να πληρώσουν την διάσωση.

"Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δική μας και τη δική σας πλευρά θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί διαφωνούμε με όλα όσα συνέβησαν τα περασμένα πέντε χρόνια" σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ για να περιγράψει το πλαίσιο της συζήτησης. "Όμως συμφωνούμε σε μια σειρά από θέματα: συμφωνούμε στη φοροδιαφυγή, συμφωνούμε στη διαφθορά, στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ότι υπάρχει ολιγαρχία στην Ελλάδα και ολιγοπωλιακές πρακτικές που πρέπει να τελειώσουν. Συμφωνούμε ότι πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία" συνέχισε.

"Γιατί δεν συμφωνούμε σε τρία τέσσερα νομοσχέδια για αυτά, έχουμε την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό και στο μεταξύ να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις" ανέφερε από το βήμα ο Έλληνας πολιτικός. "Αυτό που μου είπαν από τους Θεσμούς και το eurogroup είναι 'Ξέχασέ το'. Θα πρέπει να έχουμε πλήρη και κατανοήσιμη αναφορά, όλα να αποφασιστούν από κοινού με τους Θεσμούς και μόνο τότε θα περάσετε ότι θέλετε από το κοινοβούλιό σας".



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου