Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Λαγκάρντ: Είμαι η επικεφαλής των... εγκληματιών



Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αρνηθεί ότι δέχεται φραστικές επιθέσεις από τους συναδέλφους του στο Eurogroup, με το επιχείρημα ότι "είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι". Σαφώς και είναι. Μόνο το κλίμα που συνάντησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν καθ' όλα αρνητικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι το Eurogroup "δεν είναι ένα φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων".

Επίσης το σχόλιο της Κριστίν Λαγκάρντ, "να συνεχίσουμε το διάλογο με ενήλικες στο δωμάτιο" -προφανώς αναφερόμενη στο Βαρουφάκη- αποτελεί την καλύτερη αποτύπωση του κλίματος ρήξης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Υπάρχει όμως και ένας διάλογος, πριν αρχίσει η συνεδρίαση, απολύτως ενδεικτικός των αισθημάτων που κυριαρχούν.

Όπως σημειώνει η ισπανική El Mundo, o Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει προ ημερών ότι το ΔΝΤ έχει "εγκληματικές ευθύνες" για τις καταστροφές που προξένησε στην ελληνική οικονομία- δήλωση που ουδόλως ικανοποίησε την κ. Λαγκάρντ.

Και ευκαιρίας δοθείσης, με τον Βαρουφάκη σε απόσταση ανάσας, αποφάσισε να εκδικηθεί κάνοντας δηλητηριώδες χιούμορ.

Προσεγγίζοντας τον υπουργό, είπε: "Η επικεφαλής των εγκληματιών ήρθε για να χαιρετίσει".

Η ισπανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Βαρουφάκης ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να μειώσει το θυμό της γαλλίδας αξιωματούχου.

Κι αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, οι φωτογραφίες από τη συζήτηση Βαρουφάκη- Λαγκάρντ αρκούν για να γραφτούν τόμοι.


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου