Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησαν νωρίς οι πυρκαγιές : Μεγάλη φωτιά στους Γαργαλιάνους και στα Βίλια



Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες που μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και καίει δασική έκταση με πουρνάρια.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση 'Αμμος, κοντά στο σκουπιδότοπο, κι επεκτάθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μ' ελαιόδεντρα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μεσσηνία με 15 πυροσβεστικά οχήματα και 34 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμει κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέφθασε από την Ανδραβίδα.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Π.Υ. η φωτιά κατέκαυσε περίπου 60 στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα.
Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία μέσα σε ελαιώνα καίγοντας ξερά χόρτα και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέβη καθοριστική και άμεσα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Τέλος, οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 11 τη νύχτα η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Βιλίων Αττικής.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, είναι πλέον θέμα χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου