Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Κατηγορούμενος για κακούργημα Διευθύνων σύμβουλος αλυσίδας γρήγορου φαγητού.




του Γιάννη Αθανασίου

Όταν ήρθε στα χέρια μου η δικογραφία και τα βουλεύματα από την εισαγγελία πρωτοδικών και εισαγγελία εφετών Πειραιά καθώς και τα βουλεύματα της εισαγγελίας πρωτοδικών και εφετών Αθηνών μου πήρε 4 ημέρες για να διαβάσω και να καταλάβω το μέγεθος της απάτης που στήθηκε σε ένα άτυχο συνεργάτη της εταιρίας γρήγορου φαγητού.

Οι ομολογίες βασικού κατηγορούμενου, οι καταθέσεις αστυνομικών και μαρτύρων καθώς και το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Και όμως μια καραμπινάτη ομολογημένη και αποδεδειγμένη απάτη με εμπλοκή μεγάλης εταιρία έφτασε πλέον μετά από 13 χρόνια να γίνει επιτέλους η ανάκριση και να αποδοθεί δικαιοσύνη και η τιμωρία των δραστών!!
Διάβασα την δικογραφία μαζί με φίλους δικηγόρους και μας άφησε άλαλους για τον τρόπο που ενήργησαν οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι.

Πραγματικά εάν μπορούσα να σας δείξω όλα αυτά που διάβασα θα φρίξετε από τις συμπεριφορές ανθρώπων που για το χρήμα κάνουν τα πάντα και είναι αδίστακτη στο να θίγουν τιμή και υπόληψη των υποψήφιων θυμάτων τους αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πριν σας αναφέρω περιληπτικά την ιστορία θα σας πω ότι το θύμα της υπόθεσης και μηνυτής κόντεψε με σχέδιο της εταιρίας και απατεώνων που χρησιμοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος να βρεθεί και κατηγορούμενος με στημένες κατηγορίες και πολύ πάρα πολύ λάσπη στο πρόσωπο του και όλα αυτά για να κερδίσει παράνομο περιουσιακό όφελος η εταιρία 150.000€ το 2002.

Βέβαια μπορεί να αργεί αλλά υπάρχει δικαιοσύνη και οι δικαστικοί στην πορεία της υπόθεσης και μέσα από τα δικόγραφα ανέδειξαν την απάτη και τους πραγματικούς ενόχους φωτογραφίζοντας του στην αρχή.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να εμπιστευτείτε μια εταιρία για να αγοράσετε και να λειτουργήσετε ένα κατάστημα franchise και όταν θελήσετε μετά να το πουλήσετε να σας έχει στήσει απάτη στέλνοντας έναν απατεώνα να το αγοράσει δήθεν από εσάς αλλά από πίσω ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να σας το υπεξαιρέσουν;

Μια παλιά υπόθεση του 2002 που αποκαλύφθηκε σε πλήρη μορφή το 2007 και που είχε σχεδόν κακοφορμίσει στα συρτάρια της ελληνικής δικαιοσύνης μέχρι σήμερα ήρθε η ώρα της να εξεταστεί από ανακριτή.

Η ανάκριση ξεκίνησε αργά, αργά τον περασμένο Απρίλιο του 2015 και ξεκίνησε μόνο μετά από πίεση και αλληλογραφία του θύματος και μηνυτή με την εισαγγελία και τους ανακριτές του συγκεκριμένου ανακριτικού τμήματος και λέω ανακριτές γιατί μέχρι να ξεκινήσει η ανάκριση πέντε άλλαξαν θητεία στον αριθμό από τότε που πήγε η δικογραφία για ανάκριση.

Το θύμα είχε φτάσει στο σημείο να ανησυχεί για αυτή την καθυστέρηση και ήταν έτοιμος να αποστείλει επιστολές στην εισαγγελία εφετών και στον Άρειο πάγο διαμαρτυρόμενος για αυτή την καθυστέρηση στο να αποδοθεί δικαιοσύνη σε μια ομολογημένη υπόθεση.

Ο ανακριτής που ξεκίνησε την ανάκριση όπως λένε οι πληροφορίες μου είναι καλά διαβασμένος και μετά την κατάθεση του θύματος έδειξε ότι οι ποινικές διώξεις για κακούργημα θα επεκταθούν και σε άλλους εμπλεκομένους διότι η μήνυση ήταν σε συγκεκριμένα άτομα και κατά παντός υπευθύνου και μέσα από την δικογραφία οδηγήθηκε και σε άλλους συνεργούς της απάτης.

Οι μάρτυρες που είχαν προταθεί από το θύμα ήταν ουσιαστικοί και μέσα σε αυτούς ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος και σήμερα πρόεδρος σε τεράστια εταιρία που ασχολείται με πολιτιστικά, φιλανθρωπίες και ναυτιλιακά και είχε εξαπατηθεί και παραπλανηθεί και ο ίδιος από τον διευθύνων σύμβουλο της αλυσίδας γρήγορου φαγητού καθώς και αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση και βοήθησαν στην αποκάλυψη της απάτης.

Ο ποιο ουσιαστικός μάρτυρας όμως της υπόθεσης είναι ένας απατεώνας ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση μετά από μηνύσεις, μαζεύοντας κάποια χρόνια κάθειρξη και φυλάκιση και ήταν άμεσος και βασικός συνεργός του συμβούλου της κατηγορούμενης εταιρίας και των στελεχών που είναι επίσης κατηγορούμενοι οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν για να εξαπατήσουν και να βγάλουν λεφτά από το άτυχο θύμα τους και συνεργάτη τους που τους είχε εμπιστευτεί στο παρελθόν ώστε να κάνει ένα κατάστημα.

Η σύλληψη του απατεώνα κακοποιού έγινε το 2007 από το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Αθηνών και η κατηγορία ήταν για απόπειρα εκβίασης του θύματος και μηνυτή από τον απατεώνα και τους συνεργάτες του ώστε να αποσύρει μηνύσεις και αγωγές τις οποίες είχε καταθέσει για την απάτη στην οποία έγινε σε βάρος του με την πώληση του καταστήματος και είχε εμπλοκή η εταιρία μικρογευμάτων με τα κατηγορούμενα τώρα στελέχη της.

Μετά την σύλληψη του και αφού είχε στενέψει ο κλοιός, για να πετύχει χαμηλότερες ποινές και καλύτερη μεταχείριση από το θύμα και μηνυτή αποφάσισε με την καθοδήγηση του δικηγόρου του να ομολογήσει πτυχές της απάτης και ονόματα τα οποία οδηγούσαν στους πραγματικούς αυτουργούς της απάτης με σκοπό την εξαπάτηση για το κέρδος.

Οι ομολογίες του  απατεώνα ανέδειξαν το σχέδιο της απάτης και τώρα είναι και βασικός μάρτυρας γιατί οι δικές του καταθέσεις σε δικαστήρια και στην αστυνομία με ονόματα οδήγησαν σε ποινικές διώξεις για κακούργημα τους υπόλοιπους και σε ανακριτή την υπόθεση το 2009.

Η μεγάλη ομολογία – αποκάλυψη ήταν ότι η εταιρία έριξε τον απατεώνα ως αγοραστή του καταστήματος του θύματος και αντί να ολοκληρωθεί η αγορά ο απατεώνας έκλεψε τον εξοπλισμό του καταστήματος μέχρι καρέκλας κάτι που ομολόγησε τιμωρήθηκε και αποζημίωσε το θύμα και η εταιρία έκλεψε τα έγγραφα της εταιρίας του θύματος για να καταστήσει το θύμα ανενεργό ώστε να μην μπορέσει να κινηθεί στο να διεκδικήσει το μαγαζί και να ζητήσει να το πουλήσει εκ νέου σε άλλον.

Με αυτή την πράξη της υπεξαίρεσης των εγγράφων του θύματος από την εταιρία γρήγορου φαγητού το θύμα μπλοκαρίστηκε στην εφορία και η εταιρία πήρε το κατάστημα από το θύμα το πούλησε σε άλλον και έβγαλε τουλάχιστον όπως λέει η δικογραφία 150.000€,  ενώ το θύμα 13 χρόνια προσπαθεί να βρει τα έγγραφα του ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία του με την εφορία η οποία του έχει επιβάλλει εξαντλητικά πρόστιμα και φυσικά το δίκιο του στην δικαιοσύνη.

Συμπληρώνω ότι το κουβάρι άρχισε να το ξετυλίγει η εισαγγελία εφετών Πειραιά η από το 2006 η οποία μέσα από τις διατάξεις και τα βουλεύματα φωτογράφιζε τους συνεργούς του απατεώνα και έδειχνε τον δρόμο των ερευνών πριν ακόμα ομολογήσει ο απατεώνας που συνελήφθη από το τμήμα εκβιαστών.

Ο απατεώνας λοιπό στριμωγμένος σε μεγάλες ποινές για την πράξη του οδήγησε στην πλήρη αλήθεια την δικαιοσύνη και στην αστυνομία.

Πριν λίγες ημέρες ο απατεώνας έλαβε κλήση από τον ανακριτή καταρχή ως μάρτυρας και μέσα σε όλα του έδειξε ο ανακριτής κάποιες φωτογραφίες τις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει τα στελέχη της εταιρίας γρήγορου φαγητού προς υπεράσπιση τους (δήθεν ότι το κατάστημα το παρέλαβαν άδειο από τον απατεώνα αγνοώντας ποιος πήρε τα πράγματα και τα έγγραφα του θύματος) και αντί να τους βοηθήσουν στην υπεράσπιση ο απατεώνας και μάρτυρας στην υπόθεση αναγνώρισε κάποιες κούτες τις οποίες είχε στην κατοχή της η εταιρία που μέσα είχαν τα έγραφα της εταιρίας του θύματος τα οποία είχε υπεξαιρέσει η εταιρία ώστε να μπορέσει να τον καταστήσει ανενεργό στο να λειτουργήσει το κατάστημα.

Πληροφορίες μου λένε ότι ενδέχεται εάν δεν είναι απόλυτος σίγουρο ότι θα ασκηθεί από το ανακριτή και στον μέχρι σήμερα μάρτυρα απατεώνα και συνεργό της εταιρίας γρήγορου φαγητού ποινική δίωξη για κακούργημα και θα οδηγηθεί στην ελληνική δικαιοσύνη μαζί με τους υπόλοιπους και αυτό θεωρώ ότι είναι και το τίμιο, ηθικό και σωστό.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έκανε 13 χρόνια να φτάσει σε ανάκριση και θα κάνει και άλλα 5 τουλάχιστον για να δικαστεί από το κακουργιοδικείο μαζί με τις αναβολές, θα το παρακολουθήσουμε για να δούμε και εμείς φυσικά  την δικαίωση του θύματος η οποία για όποιον διαβάσει την δικογραφία, τις καταθέσεις και την κρίση των εισαγγελέων συνηγορεί ότι άργησε και ότι επιβάλλεται να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ώστε να πάρουν ένα μάθημα.

Θα παρακολουθήσουμε την διάταξη του ανακριτή και του εισαγγελέα για να δούμε το πώς τους έχει φανεί αυτή η απάτη και πώς θα επιμερίσουν τις ευθύνες ώστε να τους στείλουν να δικαστούν και να τιμωρηθούν.

Θα παρακολουθήσουμε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση μέχρι την τιμωρία όλων των εμπλεκομένων γιατί όποιος διαβάσει την δικογραφία όταν ξεπεράσει το σοκ θα λέει την ιστορία  μέχρι τα βαθιά γεράματα τόσο ενδιαφέρον έχει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου