Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Καμίνης-Μπουτάρης συγκροτούν επιτροπή υπέρ του ΝΑΙ




Πρωτοβουλία υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής αναλαμβάνουν οι δήμαρχοι Αθηνών Γ. Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, όπως αποκάλυψε ο πρώτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, σε αυτή θα συμμετέχουν 50 προσωπικότητες από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα Πανεπιστήμια, τις επιστημονικές ενώσεις και τον καλλιτεχνικό χώρο. Η επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα αναλάβει να εξηγήσει στον κόσμο τις επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και την ανάγκη παραμονής της χώρας στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα.

Ηγετικό ρόλο στην πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης, ενώ θα συγκροτηθεί και πενταμελής συντονιστική επιτροπή, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο για τα δημοψηφίσματα, ώστε τα μέλη της επιτροπής εκτός από τη δυνατότητα συμμετοχής σε τηλεοπτικές εκπομπές να μπορούν να συμμετέχουν και σε κάθε άλλη σχετική με το επικείμενο δημοψήφισμα δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εν λόγω πρωτοβουλία, ωστόσο θα κρατήσουν διακριτικές αποστάσεις.

Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου