Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επίθεση τζιχαντιστή σε εργοστάσιο στη Γαλλία - βρέθηκε αποκεφαλισμένος άνδρας



Ένας αποκεφαλισμένος άνδρας και δύο ακόμη τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης τζιχαντιστή που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής σε εργοστάσιο στην γαλλική πόλη Γκρενόμπλ.

Τα Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στο σημείο του αποκεφαλισμού βρέθηκε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η εξέλιξη αυτή ξυπνά μνήμες από τα περιστατικά που «σημάδεψαν» την Παγκόσμια κοινότητα, όταν τον Ιανουάριο το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι προκειμένου να παρευρθεί στην έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Αμυνας. Ο κ. Ολάντ διέταξε την άμεση ενίσχυση των περιοχών που θεωρούνται «στόχοι», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρκατορείο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας εισέβαλε στον χώρο και πυροδότησε εκρηκτικά, ενώ στη συνέχεια αποκεφάλισε το θύμα.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο AFP ότι «ένας ή περισσότεροι άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί σε όχημα βρέθηκαν στο εργοστάσιο. Αμέσως ακούστηκαν εκρήξεις».

Η ίδια πηγή τόνισε πως στο σημείο βρέθηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός άνδρα, ενώ δίπλα του υπήρχε μια σημαία με αραβική επιγραφή. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει αν ο άνδρας αυτός εργαζόταν στο εργοστάσιο φυσικού αερίου ή αν μεταφέρθηκε εκεί νεκρός.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 11 (ώρα Ελλάδας).

Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο αργότερα. Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως είχε κρεμάσει το κομμένο κεφάλι σε συρματοπλέγματα περόφραξης του χώρου των εγκαταστάσεων.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου