Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Κύπρος: Στο δικαστήριο η οικογένεια που βίαζε τα ανήλικα ανίψια της



Τα τέσσερα θύματα παρακολουθούνταν από ψυχολόγο στον οποίο κατέφυγαν, και ο οποίος τους έπεισε να καταγγείλουν την υπόθεσή τους στην αστυνομία.

Στο δικαστήριο οδηγείται σήμερα η οικογένεια (πατέρας, μητέρα και δύο γιοι) που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά τρία κορίτσια και ένα αγόρι που ανήκουν στο συγγενικό τους περιβάλλον.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες που έκαναν τα ενήλικα σήμερα κορίτσια για αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 1992-1999.
Οι κοπέλες είναι σήμερα ηλικίας 34 ετών η μία και 29 ετών οι άλλες δύο και ο άνδρας 27 ετών. Ολοι παρακολουθούνταν από ψυχολόγο στον οποίο κατέφυγαν, και ο οποίος τους έπεισε να καταγγείλουν την υπόθεσή τους στην αστυνομία.

Χωρίς για την ώρα να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης, προκύπτει ότι τα παιδιά αποτέλεσαν το αντικείμενο για τις άρρωστες ορέξεις μιας ολόκληρης οικογένειας. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα 63 χρόνων, της συζύγου του 64 χρόνων και των δύο γιων τους ηλικίας 36 και 37 χρόνων. Η σύζυγος και μητέρα φέρεται να παρακολουθούσε και να ενθάρρυνε τους βιασμούς ενώ υποχρέωνε τα ανήλικα κορίτσια να παρακολουθούν μαζί τους ταινίες πορνό.

Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, του βιασμού, της απόπειρας βιασμού, της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών, της άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και της άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν τόσο στην πόλη και την επαρχία Λεμεσού, όσο και στην Πάφο.

Με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση  κοριτσιών από μέλη του στενού τους οικογενειακού κύκλου, που έγιναν με την πάροδο αρκετών χρόνων μετά τα υπό διερεύνηση περιστατικά, ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Hope For Children»  UNCRC Policy Center τονίζει ότι τέτοιου είδους καταγγελίες -εάν και εφόσον ευσταθούν- αποτελούν μίασμα για την κοινωνία μας και ανησυχητικά περιστατικά που πλήττουν την ευημερία των παιδιών.

Ο Οργανισμός τονίζει το γεγονός ότι η σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών αποτελεί ειδεχθές έγκλημα και παραπέμπει στον πρόσφατο εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας μας με την ψήφιση του Νόμου περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας αλλά και της κύρωσης της Σύμβασης Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ίδιο θέμα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η νέα νομοθεσία, ως επίσης και η Σύμβαση, παρέχουν ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που αφορά στην πρόληψη, αντιμετώπιση, τιμωρία και παροχή στήριξης σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Τα θύματα του βιασμού από τους συγγενείς τους βρέθηκαν στο Δικαστήριο της Λεμεσού, όπου προσήχθη η οικογένεια που κακοποιούσε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά για δέκα χρόνια. Μόλις κατέβηκαν από τα αστυνομικά οχήματα τους επιτέθηκαν με σκοπό να τους λιντσάρουν αλλά παρενέβη η αστυνομία και αποκατέστησε τη τάξη. Εν τω μεταξύ η αστυνομία έχει εξασφαλίσει ικαι άλλες μαρτυρίες που στοιχειοθετούν την υπόθεση.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου