Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς



«Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε, «έχουμε σαφή εντολή να οδηγηθούμε σε μια νέα μεταμνημονιακή εποχή. Αυτήν την εντολή θα την υλοποιήσουμε και οτιδήποτε αφορά σε τυφλές ρήξεις ή σε τελεσίγραφα ή σε επιστροφή της τρόικας δεν μας αφορά».

«Η κυβέρνηση δεν στέλνει και δεν δέχεται τελεσίγραφα. Δεν εκβιάζεται ούτε εκβιάζει κανέναν. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και συμβιβασμούς, να κάνουμε και προτάσεις, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα», είπε χαρακτηριστικά.

Αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Δραγασάκη αναρτήθηκαν στο twitter. Βάσει αυτών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame». «Αντίθετα», συνέχισε, «επικεντρωνόμαστε, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας».  

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτήθηκε μάλιστα αν μπορεί -έπειτα από πέντε χρόνια μείωσης εισοδημάτων- να είναι στόχος η περαιτέρω μείωση μισθών.
Σε ένα μήνυμά του προς τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρατήρησε ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στόχευε πάντα στη σύγκλιση προς τα πάνω» για να διερωτηθεί: «Πλέον θα συγκλίνουμε προς τα κάτω;».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου