Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Χρυσάφι για τη δραχμή



Εως σήμερα γνωρίζαμε ότι ο διαβόητος Αλεξ Ρόντος, ο εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου, φέρεται ότι έχει βασικό ρόλο στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή.
Αυτό που μας ήταν άγνωστο είναι η αποκάλυψη του ανακριτή Δημήτρη Φούκα στο πόρισμά του. Οτι, δηλαδή, ο Αλεξ Ρόντος φέρεται ότι επιδίωκε την επιστροφή στη δραχμή!

Φαίνεται ότι τελικά η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ ήταν μόνο ένα μέρος του σχεδίου που είχε αποκαλύψει ο κ. Σαχινίδης στις 3 Μαΐου 2010, μιλώντας στην ΕΡΤ. Εκεί είχε δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ από τις 5 Οκτωβρίου.
Ενα άλλο μέρος του σχεδίου προέβλεπε την έξοδο από το ευρώ. Και έχουν μια λογική όλα αυτά. Γιατί είναι γνωστό ότι τις συνταγές του το ΔΝΤ τις εφαρμόζει σε χώρες με εθνικό νόμισμα. Ετσι ίσως να εξηγείται και η εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου για τη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος. Σχέδιο που πήγε «αύτανδρο» μαζί με τον Παπανδρέου στις Κάννες.

Επιχείρηση «Ασημένια δραχμή», λοιπόν, από τον Αλεξ Ρόντο!
Για τον σκοπό αυτό ο έμπιστος του Παπανδρέου είχε συναντηθεί με επιχειρηματία από το Μεξικό, σύμβουλο του προέδρου της χώρας και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου. Το σχέδιο προέβλεπε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, να κοπεί ασημένιο νόμισμα (εξ ου και η κωδική ονομασία), που η αξία του θα ήταν διπλάσια του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας, καλυμμένου κατά 20% για το κόστος του πολύτιμου μετάλλου, το οποίο βέβαια θα το προμηθευόμασταν από τα ορυχεία του Μεξικανού! Πόσο θα μας κόστιζε αυτή η απίστευτη μπίζνα; Τουλάχιστον 70 δισ. ευρώ.


Μέχρι σήμερα, λοιπόν, γνωρίζαμε ότι οι δύο απόπειρες κατά του Κώστα Καραμανλή, το βέτο του στο Βουκουρέστι, οι συμφωνίες με τη Ρωσία στα ενεργειακά, η υπόθεση των υποκλοπών, οι πυρκαγιές του 2007, το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή, για να έρθει στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα μαθαίνουμε ακόμη μία πτυχή: ένα Grexit αλά Γιώργος Παπανδρέου σε συνδυασμό με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ! Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας, ελπίζοντας ότι δεν θα ευοδωθούν οι προσπάθειες κάποιων να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο...

Γιάννης Μιχελάκης



Πηγή : dimokratianews.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου