Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Βουλή: Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση αύριο για τη διαπραγμάτευση



Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

  1. Aύριο στις 18.00, ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τη διαπραγμάτευση



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόθεσή της να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι «η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι».
Εν τω μεταξύ, σήμερα, σε άρθρο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνεται ρήξη και στάση πληρωμών.

Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον Ιορδάνη Κ. Λιάρο, αναφέρεται ότι «οι εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι λεγόμενοι "θεσμοί" επιδιώκουν συμφωνία – ολετήρα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, αμετακίνητοι στη λογική του νεοφιλελεύθερου μοντέλου λιτότητας».

Ακόμη, τονίζεται πως αποδεικνύεται ότι «οι "εταίροι" και δανειστές δεν ενδιαφέρονται καν για ένα έντιμο συμβιβασμό και επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε πλήρη υποταγή».
«Πλέον, η ρήξη έχει καταστεί η αναγκαία λύση. Η λύση, λοιπόν, είναι στάση πληρωμών προς τους δανειστές και ρήξη αλλά με προετοιμασία και καλά ενημερωμένο το λαό, ο οποίος θα βρίσκεται στο προσκήνιο», συμπληρώνεται.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου