Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ολάντ: Μένουν μόνο λίγες ώρες για συμφωνία με την Ελλάδα



Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου, αρκεί να το επιθυμεί και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι διαθέσιμη για διάλογο και ότι μένουν μόνο λίγες ώρες, αλλά μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή. Παράλληλα προειδοποίησε ότι διακυβεύεται η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και οι Έλληνες με το δημοψήφισμα καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να ρισκάρουν μια έξοδο από το ευρώ.

«Μένουν ακόμη λίγες ώρες προτού κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση κλείσει οριστικά και ιδιαιτέρως για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Ελπίζω ότι αν οι Έλληνες, αν το αποφασίσει η κυβέρνησή τους, οι συνομιλίες μπορούν να ξαναρχίσουν» δήλωσε ο Φρ. Ολάντ.

«Η Γαλλία είναι διαθέσιμη, είναι πάντα διαθέσιμη για επανεκκίνηση του διαλόγου σήμερα ή αύριο. Σήμερα μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή, αύριο, αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, αλλά οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να ρισκάρουν και να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Ο Φρ. Ολάντ υπογράμμισε παράλληλα ότι η γαλλική οικονομία είναι πολύ πιο εύρωστη σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, συνεπώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις εξελίξεις.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου