Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Διατηρεί τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός




Διατηρεί τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός και φέτος, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Ήδη, στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών καταγράφουν άνοδο 10,5% σε σχέση με πέρυσι.

«Τα μεγέθη αυτά διαψεύδουν τις "Κασσάνδρες" που καταστροφολογούσαν για την πορεία του τουρισμού», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος. «Το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποδεικνύεται ανθεκτικό», αναφέρει, προσθέτοντας πως η μάχη κερδίζεται, «γιατί τα ελληνικά καταλύματα έχουν υποτιμολογήσει τις υπηρεσίες τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά».

Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι Κυκλάδες έχουν σημειώσει άνοδο 22,5% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ άνοδο 2,4% σημείωσαν και οι αεροπορικές αφίξεις στο Ιόνιο. Θετικά είναι και τα στοιχεία από τις αεροπορικές αφίξεις στην Πελοπόννησο, όπου παρατηρήθηκε άλμα 91,4% σε σχέση με πέρυσι.

Για τα μεγέθη της Πελοποννήσου, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης σημειώνει, ότι «αυτές οι αφίξεις δεν αποτυπώνονται και σε αύξηση των πληροτήτων των καταλυμάτων». Η Πελοπόννησος, σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη, «εξακολουθεί και φέτος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις ελεύσεις τουριστών».

Ανησυχητικό θεωρείται επίσης το γεγονός ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου, με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι μήνες θα διαμορφώσουν τη συνολική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2015, παρατηρούν οι ξενοδόχοι.


Πηγή: naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου