Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η Ζωή απείλησε Στουρνάρα ακόμη και με βίαιη προσαγωγή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής





Κωνσταντοπούλου «κυνηγάει» Στουρνάρα εν μέσω διαπραγμάτευσης

Παρά τις κρίσιμες ώρες που διανύει η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώνει τις πιέσεις και τις επιθέσεις κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, απειλώντας ακόμα και με …βίαιη προσαγωγή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens.

Σε πλήρη σύμπνοια με την τακτική της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή έθεσε το θέμα πιο άμεσα λέγοντας ότι «κανείς δεν απολαμβάνει ασυλίας έναντι της Δικαιοσύνης» και «δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τον έλεγχο», ζητώντας να κληθεί ο κ. Στουρνάρας άμεσα, ενώ δήλωσε ότι «όλα τα άλλα είναι ύποπτα».
Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος δεν παρέστη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την συνεδρίαση της ΕΚΤ, σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, που απέστειλε με φαξ, την ευχαριστεί για την πρόσκληση επισημαίνοντας όμως ότι «λόγω των δυσκολιών που περνά σήμερα η οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση το τραπεζικό σύστημα, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων του δεν του επιτρέπει να παραστεί». Ωστόσο, καταθέτει στην κυρία Κωνσταντοπούλου επτά εναλλακτικές ημερομηνίες ώστε να προσέλθει στην Επιτροπή και συγκεκριμένα τις εξής: 6, 7, 9, 10, 20, 21, 23 Ιουλίου.

Αυτό όμως δεν ικανοποίησε την κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία, αφ’ ενός τον κάλεσε την προσεχή Παρασκευή σε άλλη επιτροπή (ΔΕΚΟ) για να μιλήσει για την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που απέστειλε στην Βουλή σε memory stick και του επιστράφηκε ως απαράδεκτη από την Πρόεδρο της Βουλής και αφ’ ετέρου, όσον αφορά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επικαλέστηκε τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και βίαιη προσαγωγή!  

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης πήρε αποστάσεις από την τακτική Κωνσταντοπούλου – Μακρή επισημαίνοντας ότι αυτή την ώρα η χώρα και ο πρωθυπουργός «διεξάγουν την τελική φάση μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης από την έκβαση της οποίας θα καθοριστούν πολύ περισσότερα από όσα συζητάμε σήμερα». Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, «έχει σημασία ο τόνος και τα επιχειρήματα  που διατυπώνουμε, όπως επίσης και η όψη ποινικοποίησης και δικαστικοποίησης μιας υπόθεσης που συζητά η επιτροπή μας».

Μάλιστα είπε ότι «δεν είναι θέμα 2-3 ημερών για να στήσουμε καυγά» και ότι «έχει σημασία ο τρόπος που αναπτύσσουμε τα επιχειρήματά μας σε σχέση με το τι διακυβεύεται σήμερα». «Εγώ θα έλεγα να έρθει και πριν τις 6 Ιουλίου αν μπορεί, αν όμως έχει όμως συνεδριάσεις της ΕΚΤ ας έρθει αργότερα. Δεν θα γίνει και τίποτα για 2-3 ημέρες καθυστέρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις του ωστόσο δεν φαίνεται να πτόησαν την κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε ότι η παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη είναι υποχρεωτική και επείγουσα καθώς το σκάνδαλο της Siemens οργιάζει επί δεκαετίες και έχει καταστεί σκάνδαλο συγκάλυψης μέρος της οποίας είναι και η υπογραφή του κ. Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών κάτω από την συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού.

Υπέρ της πρότασης της ΠτΒ να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης που έλεγε να κληθεί ο κ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης συντάχθηκε με την πρόταση της Προέδρου για την κλήτευση του διοικητή της ΤτΕ αλλά υποστήριξε και την πρόταση της αντιπολίτευσης που έλεγε να υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση μαζί του.


Σταυρόπουλος Λάμπρος

Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου