Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Δεν απομένει πολύς χρόνος για την Ελλάδα



Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο και ότι κάθε μέρα μετράει έστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της μετά το τέλος της συνόδου των G7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας.

Η κ.Μέρκελ επεσήμανε ακόμη ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να δείξει αλληλεγγύη, εάν η Αθήνα εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε ακόμη ότι η ελληνική κρίση συζητήθηκε στη Σύνοδο των G7 ως παράγοντας κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, απέρριψε τις συγκρίσεις με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει κομμάτι της ευρωζώνης, αλλά ξεκαθαρίζουμε ότι η αλληλεγγύη μας στη χώρα απαιτεί να γίνουν προτάσεις και να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις», είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Όλοι εργαζόμαστε εντατικά. Μεθαύριο θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η κάθε ημέρα πλέον μετράει», πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Επιχειρηματολογήσαμε πολύ "ενωμένα"», δήλωσε η καγκελάριος και ανέφερε ότι οι μη Ευρωπαίοι εταίροι ρώτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών Θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά. Μεθαύριο θα υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσουμε πάλι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει. Αλλά μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», κατέληξε .


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου