Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Πυροβολισμοί κατά της έδρας της αστυνομίας στο Ντάλας



Ένοπλοι που επέβαιναν σε θωρακισμένο βαν άνοιξαν πυρ κατά της έδρας της αστυνομίας στο Ντάλας των ΗΠΑ, ενώ ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε αργότερα έξω από το κτήριο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν δήλωσε, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, ότι τέσσερις ύποπτοι εμπλέκονται στο επεισόδιο, το οποίο άρχισε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα κίνητρα της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστα.
Όπως είπε ο Μπράουν, αστυνομικοί έσπευσαν έπειτα από πληροφορίες για πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα. Το βαν εμβόλισε ένα περιπολικό και τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ. Το βαν απομακρύνθηκε όταν αστυνομικοί επέστρεψαν τα πυρά και ακολούθησε καταδίωξη. Το βαν σταμάτησε σε χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου στην πόλη Χάτσινς, 16 χλμ. νότια του Ντάλας, όπου σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυρών.

Διαπραγματευτές της αστυνομίας έχουν έρθει σε επαφή με έναν από τους υπόπτους μέσα στο βαν, ο οποίος είπε πως ονομάζεται Τζέιμς Μπούλγουερ. Ο ίδιος τους είπε ότι η αστυνομία πήρε τον γιο του και τον κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτης.
Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο άνδρας στη συνέχεια απείλησε τους αστυνομικούς ότι «θα τους ανατινάξει».

Τέσσερις σάκκοι βρέθηκαν διασκορπισμένοι γύρω από την έδρα της αστυνομίας, ενώ ένας από τους οποίους περιείχε εκρηκτικά.

Κατά τον αρχηγό της αστυνομίας, δεν έχουν τραυματισθεί αστυνομικοί, ενώ ο ύποπτος που συνομιλεί με τους διαπραγματευτές είπε ότι είναι τραυματισμένος.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου