Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Δική μας ευθύνη ένα μεγάλο «όχι» αν δεν έχουμε έντιμο συμβιβασμό



Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις και θα αξιολογήσει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με γνώμονα την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποδοχή, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζεται εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια έντιμη συμφωνία και αν αυτή δεν επιτευχθεί, αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος να πει «όχι» στην συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής.

«Αν πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε το μεγάλο βάρος του πολιτικού κόστους να φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία. Αν όμως δεν πετύχουμε έντιμο συμβιβασμό, εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε την ευθύνη να πούμε το μεγάλο 'όχι' στη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον καγκελάριο ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση καλύπτουν πλήρως τις δημοσιονομικές απαιτήσεις των δανειστών, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την επιμονή οι πόροι να προέλθουν από περικοπές στις συντάξεις.
Η Ελλάδα και η Αυστρία παραδοσιακά έχουν στενές σχέσεις και είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς, πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Β. Φάιμαν, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει την στήριξή του σε ο,τιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε έναν συμβιβασμό που θα σέβεται και τις δυο πλευρές.

«Δεν βλέπω τη λύση μπροστά μου αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι, αν θέλουμε κάτι, έχουμε πολύ καλές δυνατότητες...Είναι κοινό καθήκον για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης, να κοιτάξουμε μαζί το μέλλον».

«Για να βγούμε από την κρίση δεν θα πρέπει να εστιάζουμε στις οριζόντιες περικοπές. Οι μειώσεις δεν είναι το παν. Αντιθέτως θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και είναι δική μας ευθύνη η καταπολέμηση των απατών και των αδικιών, της διαφθοράς γενικότερα», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου