Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Τουσκ: Δεν θα είναι τελικός σταθμός για την Ελλάδα η Σύνοδος της Δευτέρας



«Να βεβαιωθούμε ότι κατανοούμε τις θέσεις και τις συνέπειες των αποφάσεών μας»

Λίγες ώρες μετά το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα και την απειλή για χρεοκοπία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην επιστολή-πρόσκληση που απηύθυνε προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, επισημαίνει ότι δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν πρόκειται να γίνουν τεχνικές διαπραγματεύσεις.

"Λαμβάνοντας υπόψη την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup της 18ης Ιουνίου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ως την τακτική μας συνάντηση για να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες.

Ο σκοπός της Συνόδου είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούμε τις θέσεις μας και τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας. Αυτή η Σύνοδος δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν θα γίνουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που παραμένει στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών.

Έχω προσκαλέσει, επίσης, τους Προέδρους της ΕΚΤ και του Eurogroup, καθώς και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ», αναφέρει στην επιστολή του ο Ν. Τουσκ

Η Σύνοδος της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. (ώρα Ελλάδος).



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου