Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την παραίτηση του Στουρνάρα



"Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν και είναι βασικός εκπρόσωπος του μνημονιακού καθεστώτος και των κυρίαρχων τραπεζικών και επιχειρηματικών ελίτ"

Παρέμβαση έκανε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος με κεντρικό σύνιθημα «Ρήξη με τη λιτότητα τώρα – Στουρνάρα παραιτήσου».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα, Δευτέρα 22/6, πραγματοποίσαμε παρέμβαση στο κεντικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος με κεντρικό σύνθημα: «Ρήξη με τη λιτότητα τώρα- Στουρνάρα, παραιτήσου».

Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν και είναι βασικός εκπρόσωπος του μνημονιακού καθεστώτος και των κυρίαρχων τραπεζικών και επιχειρηματικών ελίτ, ένας από τους ενορχηστρωτές των πολιτικών της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Πολιτικών που όλα τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στην υφαρπαγή του λαϊκού εισοδήματος κατά 50%, τη διάλυση των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων και τη μεταφορά των ζημιών του τραπεζικού συστήματος στις πλάτες του κόσμου της εργασίας. Πολιτικών που οι μόνες «διέξοδοι» που άφηναν για τους νέους και τις νέες κινούνται  μεταξύ επισφάλειας-ανεργίας-μετανάστευσης, χωρίς καμιά δυνατότητα σχεδιασμού της ζωής μας. Πολιτικών που συσσώρρευσαν φτώχεια και επισφάλεια για την κοινωνική πλειοψηφία και ταυτόχρονα τεράστια μεγέθη πλούτου και κέρδους για τον άλλο πόλο.

Ο διοικητής της ΤτΕ κος Στουρνάρας, την προηγούμενη βδομάδα, μέσω ωμών πολιτικών παρεμβάσεων και απειλών για επικείμενη χρεοκοπία, προσπάθησε κι αυτός με τη σειρά του να διαμορφώσει ασφυκτικό πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση, ευνοώντας τη μαζική εκροή κεφαλαίων.
Μοναδικός του στόχος, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, μέσω ανοιχτού σαμποτάζ εις βάρος της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Η παραίτησή του είναι το τελευταίο καθήκον που του έχει απομείνει.

Για μας ο μοναδικός δρόμος να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, είναι η οριστική ρήξη με τη λιτότητα και η σύγκρουση με όλο το πλέγμα εξουσιών, εντός κι εκτός Ελλάδας, που την προωθεί και την επιβάλλει. Η υποτίμηση των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, για την ανάκτηση της εργασίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής».


Η φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου

Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου