Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις - Στην Αθήνα ο Αλ. Τσίπρας - Συγκαλεί κυβερνητικό συμβούλιο



Παπαστάθης Αργύρης

Νέα συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες - Ήταν μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση, θα συνεχιστεί η εντατική δουλειά, ανακοίνωσε η Κομισιόν - «Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε αξιωματούχος των Βρυξελλών

Νέα παράταση παίρνει το θρίλερ της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνόδευαν στις Βρυξέλλες επιστρέφουν σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα και ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει άμεσα κυβερνητικό συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις των δανειστών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους εταίρους.

Η συνάντηση της Παρασκευής στις Βρυξέλλες

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναζητώντας μία λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Στην αυριανή συνάντηση θα είναι και πάλι παρών ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ευρωκοινοβούλιο στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν. «Κοιμήθηκα τρεις ώρες μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τον ελληνα πρωθυπουργό» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αποχωρήσεις προκειμένου να προετοιμαστεί για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Με ανακοίνωσή της η Κομισιόν μετά το πέρας της χθεσινής, πρώτης συνάντησης, ανακοίνωσε τα εξής: «Ηταν μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση. Σημειώθηκε πρόοδος στην κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών, στη βάση διαφόρων προτάσεων. Συμφωνήθηκε ότι θα συναντηθούν εκ νέου. Θα συνεχιστεί η εντατική δουλειά».

«Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε αξιωματούχος των Βρυξελλών το πρωί της Πέμπτης στο «tovima.gr» μετά το ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ την Τετάρτη.

«Δεν είναι καλά τα πράγματα» πρόσθεσε ο ίδιος μετά τις χθεσινές επαφές, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειες και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου