Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Συνέλαβαν μπράβους των γηπέδων



Συλλήψεις από την αστυνομία για επιθέσεις μπράβων σε γήπεδα! Η νέα δικογραφία της δίωξης εκβιαστών και η βαλίτσα με τα 25.000. Η νέα στήλη του Κύριου Επιθεωρητή αποκαλύπτει.


Σημαντικά στοιχεία για το ρόλο τουλάχιστον δύο μπράβων που …κτυπούσαν ανελέητα κατ' εντολή ποδοσφαιρικών παραγόντων φέρεται να περιλαμβάνει η δικογραφία της υπόθεσης για δύο ομάδες νονών της νύκτας -στην Αθήνα και στον Βόλο- που σχημάτισε το βράδυ της Τετάρτης η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση παίζει ένας γνωστός πυγμάχος που είχε κατηγορηθεί παλιότερα για υπόθεση εκβιαστών στην Πελοπόννησο ενώ είχε εντοπισθεί και ντοπαρισμένος.

Μαζί του έχουν συλληφθεί κι ένας μπράβος που έχει κατηγορηθεί κατ΄ επανάληψη για συμμετοχή σε συμμορία νονών των δυτικών προαστίων αλλά κι ένας ακόμη ιδιώτης το όνομα του οποίου είχε αναφερθεί στην έρευνα της ΕΛΑΣ για βόμβα στο Χαλάνδρι στο σπίτι της προέδρου του δικαστηρίου που είχε ασχοληθεί με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Επιπλέον έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός στο Βόλο, όπως κι άλλοι  τουλάχιστον 15 μπράβοι που πωλούσαν προστασία στην  Αττική, στην Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, τμήμα της δικογραφίας, ύστερα από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφορά εκτός από τις «προστασίες» σε καταστήματα, εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν σε δύο γήπεδα της επαρχίας το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους αγώνες Αιολικός –Πανελευσινιακός τον Απρίλιο του 2015 στην Μυτιλήνη αλλά και τον πρόσφατο αγώνα Παναχαΐκή-ΑΕΚ. Παράλληλα έρευνα γίνεται και για άλλους αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι αθλητικός παράγοντας του Πανελευσινιακού σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχετικά με τα επεισόδια της Μυτιλήνης είχε υποστηρίξει ότι «όλα αυτά περί μπράβων και τα επεισόδια που υποτίθεται ότι προκαλέσαμε εμείς είναι παραμύθια και μυθεύματα. Εγώ κυκλοφορώ πάντα με τον οδηγό μου και 2-3 φίλους και συνεργάτες μου το πολύ. Αυτοί τα προκάλεσαν όλα, άνθρωποι και οπαδοί του Αιολικού, ενώ εμείς από την άλλη μάθαμε για μία βαλίτσα με 25.000 ευρώ (!) που κυκλοφορούσε στο γήπεδο την ώρα του αγώνα».  



Πηγή : sdna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου