Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΕΔΕ για τη βράβευση της ΧΑ από το τμήμα αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Κατερίνης



Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και λήψη πειθαρχικών μέτρων διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, για τη βράβευση μεταξύ διαφόρων εθελοντών και συλλόγων αιμοδοτών και της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα ο διοικητής του νοσοκομείου ανακάλεσε τον έπαινο προς την «Πράσινη Πτέρυγα-Χρυσή Αυγή», κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του τμήματος αιμοδοσίας, διέταξε ΕΔΕ για όλους τους υπεύθυνους του «επαίνου» και τη λήψη πειθαρχικών μέτρων ανάλογα με το πόρισμα της ΕΔΕ, απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας εν ονόματι φορέων όπως τα τμήματα της Χρυσής Αυγής, που φέρουν φασιστικά/ναζιστικά ή άλλα περίεργα ιδεολογικά περιτυλίγματα και ζήτησε όποιος προσέρχεται στο νοσοκομείο να δώσει εθελοντικά αίμα, να το προσφέρει ως φυσικό πρόσωπο με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Φαρμάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν το γνώριζε, αυτό το γνώριζαν όμως οι διοργανωτές της βράβευσης δηλαδή οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας. Τα μέλη της «Πράσινης Πτέρυγας» που βραβεύτηκαν έβγαλαν φωτογραφίες τις οποίες ανάρτησαν στο διαδίκτυο γράφοντας ότι το νοσοκομείο της Κατερίνης βράβευσε την Χρυσή Αυγή και έτσι αποκαλύφθηκε το θέμα, πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

«Δυστυχώς τα δημοκρατικά και πανανθρώπινα αντανακλαστικά του τμήματος αιμοδοσίας δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε απέναντι σ’ αυτό το φασιστικό/ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τις ανακοινώσεις των φορέων του Ν. Πιερίας», επισημαίνει ο κ. Φαρμάκης σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η βράβευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Κατερίνης από το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν βουλευτές του Νομού, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εκπρόσωποι στελέχη Βουλευτικών Γραφείων, πολλά διευθυντικά στελέχη του νοσοκομείου και πλήθος εργαζομένων και εθελοντικών ομάδων.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου