Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Τσιρώνης υπέρ της...δραχμής



«Δεν νομίζω ότι η Τουρκία που έχει τη λίρα έπαθε τίποτα», είπε ο αν. υπουργός, σημειώνοντας ότι το αν αύριο θα υπάρχει δραχμή ή άλλο νόμισμα έχει μικρή σημασία.

Αν ήμουν επιχειρηματίας θα επένδυα σήμερα, το αν αύριο θα υπάρχει δραχμή ή άλλο νόμισμα έχει μικρή σημασία δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας σε συνέδριο με θέμα "Επενδύσεις και υποδομές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία". Αν και δήλωσε υπέρμαχος του ευρώ και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο. "Δεν νομίζω ότι η Τουρκία που έχει τη λίρα έπαθε τίποτα. Αν δεν τα βρουν οι εταίροι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα. Και στη δεκαετία του '50 μετά τον εμφύλιο υπήρχε διπλό νόμισμα στη χώρα, καθώς οι σοβαρές συναλλαγές γίνονταν με λίρες ωστόσο υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη και επιχειρηματικές ευκαιρίες", δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσιρώνης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της απεξάρτησης από το πετρέλαιο άμεσα και το λιγνίτη μεσοπρόθεσμα ενώ άσκησε κριτική σε "συναδέλφους υπουργούς" που αντιμετωπίζουν με συντηρητικό τρόπο τη στροφή της οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι οποίες αποκτούν τρομακτικές διαστάσεις καθώς προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 700 δισ. ευρώ ως το 2100.

Στις επενδυτικές, αναπτυξιακές ευκαιρίες που προκύπτουν από το νέο ΕΣΠΑ αλλά και το "πακέτο Γιούνκερ" αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης. Στάθηκε επίσης στην πρόσφατη παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη ενσωμάτωση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση αλλά και (σε αντιδιαστολή) στα στοιχεία που δείχνουν σημαντική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία δημιουργούν την προσδοκία ότι η χώρα θα πετύχει τους στόχους διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου