Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σουλτς: Ο Τσίπρας παίζει παιχνίδια



O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κατηγορεί τώρα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις - Δυσαρέσκεια Γερμανών κυβερνητικών βουλευτών για την Ελλάδα

Αφού αποκάλυψε ότι οι Έλληνες και συγκεκριμένα η ελληνική κυβέρνηση του «σπάνε τα νεύρα», ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτ κατηγορεί τώρα τον Αλέξη Τσίπρα ότι  καθυστερεί  τις διαπραγματεύσεις και «παίζει παιχνίδια».

Σε νέα συνέντευξή του  στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς έκανε νέα, αυστηρή παρέμβαση για την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την κατηγορηματική απόρριψη από τον Έλληνα πρωθυπουργό της πρότασης των θεσμών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσίπρας «παίζει παιχνίδια» και καθυστερεί τις διαδικασίες, όσον αφορά στην εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα.

Ο κ. Σουλτς υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πολλές υποχωρήσεις και κατηγορεί μερίδα της ελληνικής κυβέρνησης για ιδεολογικά «γινάτια».

Χθες, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ZDF με παρουσιάστρια την Μέιμπριτ Ίλνερ, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο, δεν δίστασε να εκφράσει τον εκνευρισμό που του έχει προκαλέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία και κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην εφημερίδα Passauer Neue Presse μίλησε, πάντως, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ ο οποίος τόνισε ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν έχει μόνο οικονομική αλλά και πολιτική διάσταση.

«Αν δεν παραμείνει η χώρα στο ευρώ», επεσήμανε ο κ. Κράμερ και πρόσθεσε πως «σε 10 χρόνια θα αναρωτιόμαστε όλοι μας γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα».

Την «υπομονή» όμως με την Ελλάδα την εξαρτά από «την ετοιμότητά της για μεταρρυθμίσεις και μείωση του επιπέδου των κοινωνικών παροχών», που είναι, όπως υποστηρίζει, υψηλότερο συγκριτικά με μια σειρά από χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα.

Δυσαρέσκεια κυβερνητικών βουλευτών για την Ελλάδα


Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών που εκφράζουν πλέον δημόσια την αντίθεση τους στην παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα. Η άρνησή τους αφορά στο τρέχον πρόγραμμα και πολύ περισσότερο ένα τρίτο δανειακό πακέτο.

Σε εκτενές άρθρο του περιοδικού Der Spiegel υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της τελευταίας ψηφοφορίας που αφορούσε την χρονική παράταση του δευτέρου πακέτου για την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, 118 μέλη από τα 311 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο των βουλευτών των δύο χριστιανικών κομμάτων, είχαν ονομαστικά δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ ενός τρίτου πακέτου.

Σε αυτούς που αρνούνται πρόσθετη βοήθεια περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο μέλη του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τα μεσαία στρώματα, στην οποία ανήκουν περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Οικονομίας Πέτερ Ράμσαουερ.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου