Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη



Τριπλός είναι ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από τη μαραθώνια (7 ώρες) απολογία του, στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα του απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, του ζητήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ αλλά και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά το 15ημερο.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ.Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των «ερυθρολεύκων». Αντίθετα δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδεύει εκτός συνόρων, αν και σε άλλους κατηγορούμενους της ίδιας υπόθεσης έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή.

Η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, κράτησε εφτά ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν δύο διαλείμματα, ενώ πλέον αναμένεται η γνωμοδότηση από κοινού ανακριτή και Εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα επιβληθούν περιοριστικοί όροι και ποιοι θα είναι αυτοί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μαρινάκης προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00. Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν:

1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης

5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.



Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου