Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σαμαράς - Καραμανλής: η ΝΔ εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά με τον προκάτοχό του και πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές.

«Και οι δύο άντρες θεωρούν ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η ΝΔ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση, εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής», διεμήνυαν αμέσως συνεργάτες του κ. Σαμαρά, με πρωτοβουλία του οποίου, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Σαμαράς και Καραμανλής συνομίλησαν για περισσότερο από μία ώρα, στην οικία του πρώτου στην Κηφισιά, σε μία συγκυρία όπου το κλίμα για την Ελλάδα, διεθνώς, βαραίνει, η Ν.Δ. καταγγέλλει ευθέως τον κ. Τσίπρα για επιλογή ρήξης με τους εταίρους ενώ στο εσωκομματικό μέτωπο καταγράφηκε η κίνηση της κας Μπακογιάννη να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, υπερβαίνοντας τα θεσμικά ειωθότα.

Ο κ. Καραμανλής διατηρεί, παρά τη διάθεση ουδετερότητας που επιδεικνύει, ειδικό βάρος στα εσωκομματικά και πολιτικά δρώμενα της κεντροδεξιάς και, προφανώς, η επιλογή του να αποδεχθεί, σήμερα, την πρόσκληση του κ. Σαμαρά στέλνει ένα σαφές μήνυμα εντός και εκτός κόμματος. Παρά τα σύννεφα καχυποψίας που ενίοτε σωρρεύονται, οι δύο άνδρες διατηρούν τακτική επικοινωνία, παρά τα σύννεφα που ενίοτε συγκεντρώνονται, ενώ είχαν συνομιλήσει δια μακρόν και πριν από ένα περίπου μήνα, με επίκεντρο και πάλι τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση αλλά και τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου